REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Drąsos kelio“ partija bando reformuotis

Keičiami įstatai, numatomos sankcijos nariams

Šeštadienį Kaune į pakartotinį suvažiavimą rinksis partijos "Drąsos kelias" nariai. Suvažiavimas bus uždaras - į jį įleidžiami tik partijos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Suvažiavimo programoje numatyta keisti partijos įstatus, tačiau "Drąsos kelio" pirmininkas Jonas Varkala teigė, kad šie bus "ne keičiami, o pildomi".

REKLAMA

Po to, kai partijos suvažiavimas prieš dvi savaites žlugo nesusirinkus kvorumui, svarstoma papildyti nuostatus sankcijomis partijos suvažiavimus ignoruojantiems koordinacinės tarybos nariams.

"Yra koordinacinės tarybos narių, kurie ignoruoja posėdžius, tai po penkių be pateisinamos priežasties praleistų posėdžių, jeigu jis ignoruoja pareigas, bus sustabdoma jo narystė", - BNS penktadienį sakė J.Varkala.

Suvažiavime taip pat bus keičiama šios tarybos sudėtis.

"Kai kurie koordinacinės tarybos nariai yra išėję, o vienas yra areštuotas. Jis neprieštarauja, nes laisvė yra apribota ir jis negali nieko daryti", - kalbėjo J.Varkala.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos vadovas teigė nežinantis, ar suvažiavime pasirodys "Drąsos kelio" partijos frakcijos Seime seniūnė ir idėjinė lyderė Neringa Venckienė.

"Nežinau. Matote, Seimas kaip ir išmetė ją savo sprendimu iš gyvųjų tarpo, tai nežinau, ar yra prasmė eiti - aš jos vietoje neičiau niekur", - svarstė Seimo narys.

Seimas balandžio pradžioje patenkino prokuroro prašymą ir panaikino parlamentarės N.Venckienės teisinę neliečiamybę.

Balandžio 6 dieną vykęs partijos suvažiavimas žlugo, nes į jį atvyko 31 delegatas, o kvorumui reikėjo ne mažiau nei 600 balsų. "Drąsos kelio" nuostatai numato, kad renkantis į pakartotinį suvažiavimą kvorumas nebėra būtinas: sprendimus šeštadienį galės priimti tiek narių, kiek atvyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų