REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nicolasas Maduro (Nikolasas Maduras) penktadienį buvo prisaikdintas Venesuelos prezidentu, pakeisdamas velionį lyderį socialistą Hugo Chavezą (Hugą Čavesą) ir pasisakydamas už dialogą su opozicija šalies labui, tačiau šią ceremoniją sutrikdė dramatiškas vieno protestuotojo įsiveržimas.

REKLAMA
REKLAMA

Skambant sveikinimo šūksniams Nacionalinėje Asamblėjoje, N.Maduro savo priesaiką dedikavo "aukščiausiojo vado (Chavezo) amžinam atminimui". H.Chavezas viešpatavo naftos turtingoje Pietų Amerikos šalyje 14 metų, kol mirė nuo vėžio šių metų kovą.

REKLAMA

Tačiau naujojo lyderio kalbą pertraukė vyras raudonais marškiniais - užšokęs ant scenos ir šiurkščiai nustūmęs N.Maduro į šalį, jis sugriebė mikrofoną. Dėl šio incidento tiesioginė ceremonijos transliacija per nacionalinę televiziją buvo sustabdyta.

Įsibrovėlis buvo nutemptas nuo pakylos, o N.Maduro grįžo po kelių minučių, aiškiai įtūžęs dėl šio akibrokšto.

"Apsauga visiškai susimovė. Mane galėjo čia nušauti! - pareiškė jis, tačiau po to numojo ranka ir pareiškė: "Incidentas baigtas."

REKLAMA
REKLAMA

Penkiasdešimtmetis N.Maduro savo kreipimesi sakė, kad nori pradėti savo kadenciją "kvietimu visiems Venesuelos vyrams ir moterims toliau kurti geresnę tėvynę taikoje; visaapimančią tėvynę - kiekvieno ir kiekvienam".

Jis ragino opoziciją "kalbėtis tokioje aplinkoje, kurioje galėtų vykti pokalbiai. Esu pasiruošęs kalbėtis netgi su velniu."

Inauguracijos ceremoniją stebėjo užsienio lyderiai, įstatymų leidėjai ir kiti garbingi svečiai, susirinkę sausakimšoje parlamento salėje.

Tarp svečių buvo Venesuelos sąjungininkai - Kubos prezidentas Raulis Castro (Raulis Kastras) ir Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas (Mahmudas Ahmadinedžadas), taip pat Brazilijos, Argentinos, Urugvajaus, Bolivijos, Peru, Nikaragvos ir kaimyninės Kolumbijos prezidentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų