REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po neliečiamybės panaikinimo beveik dvi savaites nežinia kur dingusi Neringa Venckienė slapstosi nuo pareigūnų. Pasak jos šalininkų, moteris bijo susidorojimo. Prokurorai į parlamentarės dingimą kol kas žiūri ramiai, tačiau jei ši neatsiras, žada skelbti paiešką ir atvesdinti ją jėga. Negana to, Seime dingusiai N. Venckienei dėl posėdžių nelankymo gresia apkalta, pranešė LNK „Žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Vos tik buvo panaikinta N. Venckienės neliečiamybė, jos Seime neliko nė kvapo. Esą slepiasi nuo teisėsaugos, kuri su ja esą siekia susidoroti.

REKLAMA

„Parašyta suėmimas, kaltinimų dar paketas pas prokurorą stovi kišenėj. Manau, kad per mėnesį, kadangi teisėsauga dabar dirbs greit, nuteis ir į kalėjimą. O dar kartais ir kitoks scenarijus gali būt – izoliatoriuj žmonės nusižudo“, – sakė J. Varkala.

Prokurorai N. Venckienei žada pateikti įtarimus, jeigu jos nepavyks rasti, pareigūnai smulkintis nežada.

„Įstatymas numato, kad jeigu įtariamasis slepiasi, tai gali būti paskelbta paieška. Jeigu siunčiamas šaukimas, o neatvyksta vieną kitą kartą, yra duodamas pavedimas policijai nustatyti jos gyvenamąją vietą. Jeigu jau ir ta priemonė nepadeda, tai sprendžiama kitais klausimais – galimas atvesdinimas per prievartą“, – sakė prokurorė Nina Raugienė.

REKLAMA
REKLAMA

N. Venckienės šalininkų tikinimu, parlamentarė slapstosi ne namie.

„Nėra namuose, dirba, rengiasi. Natūralu, kad šitoj situacijoj reikia rengtis gynybai. Reikia rimtai ruoštis.“, – sakė jos šalininkas. Praėjus dviems savaitėms po neliečiamybės panaikinimo, jokių žinių iš N. Venckienės negavo nei Seimo kanceliarija, nei Etikos komisija. Elektroninėje duomenų bazėje įrašų apie galimas jos ligas nėra.

Etikos komisijos pirmininkas Valentinas Stundys tikina, kad jeigu parlamentarė ir toliau be pateisinamos priežasties nelankys posėdžių, jai gali grėsti net apkalta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Logiškai suvokiame, kad Seimo nario pareiga dalyvauti posėdžiuose, visose Seimo nustatytose procedūrose. Bet kuriuo atveju nepaisant kiekio nedalyvavimo posėdžiuose, tai jau yra tam tikras Seimo nario pareigos nevykdymas. Kaip buvo Lino Karaliaus ir Aleksandro Sacharuko atvejais, kuriama speciali komisija, tada ji atlieka tyrimą arba gali pavesti Etikos procedūrų komisijai“, – sakė V. Stundys.

Seimo statute numatyta, kad be pateisinamos priežasties daugiau nei pusę iš anksto numatytų posėdžių, kuriuose numatytas įstatymų priėmimas, praleidusiam parlamentarui to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų