REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pareigūnai bandys nustatyti „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės buvimo vietą, bet oficiali paieška kol kas neskelbiama.

REKLAMA
REKLAMA

„N.Venckienė buvo kviečiama į prokuratūrą šiandien (trečiadienį – BNS), bet neatvyko, pareigūnai jos nerado, šaukimo įteikti nepavyko, dabar bandysime nustatyti jos buvimo vietą“, – trečiadienį BNS sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovas spaudai Martynas Povilaitis.

REKLAMA

Pasak jo, Seimo narės paieška kol kas nėra skelbiama.

N. Venckienės jau kelias savaites nematyti Seime. Kur jų seniūnė, tvirtina nežinantys ir „Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovai. Šios frakcijos narys Vytautas Matulevičius neatmetė galimybės, kad parlamentarė gali prašyti politinio prieglobsčio užsienyje. Žiniasklaida remdamasi neįvardytais šaltiniais yra pranešusi, kad N. Venckienė gali būti išvykusi į užsienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Drąsos kelio“ lyderės parlamente nėra nuo balandžio 9-osios, kai Seimas patenkino generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą leisti patraukti ją baudžiamojon atsakomybės, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę.

N. Venckienei prokurorai nori pareikštii įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodama vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N.  Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L.Stankūnaitės mažametės dukters globėja. Mergaitė iš jos paimta ir perduota motinai pernai gegužės 17 dieną pasitelkus dideles policijos pajėgas.

D.Kedys kaltino L.Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei nebuvo pareikšti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą teismas išteisino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų