REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Aurelija Malakauskaitė, LRT Televizijos Naujienų tarnyba

Iki Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai Vilnius turi sutvarkyti ir atnaujinti dalį centrinių miesto gatvių ir viešųjų erdvių, kuriose vyks svarbiausi renginiai. Darbams Vyriausybė skyrė beveik 16 milijonų litų.

REKLAMA
REKLAMA

Vos poros šimtų metrų ilgio Šventaragio gatvelė, gali tapti didžiausiu rūpesčiu gražinant miestą Lietuvos pirmininkavimui Europos bendrijai, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

REKLAMA

Pradėjus tvarkyti mažą gatvelę vedančią prie Valdovų rūmų, kur vyks iškilmingi pirmininkavimo renginiai, paaiškėjo, kad prieš keičiant jos dangą ir po ja suklotas komunikacijų linijas, vandentiekio, šilumos trasas, reikia ištyrinėti ir nemažą istorijos lobyną.

„Radom visko ten, radom labai neseną – šimtmečio su viršum dujinio apšvietimo miesto vamzdynus , radome XV a. rastus (medinius miesto vandentiekio vamzdžius) , radome XV a. tilto į pilį arkas, kurių pamate padėti mediniai rastai“, – teigia „Grinda“ generalinis direktorius Algimantas Vilūnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Senienos liks po žeme, bus užkonservuotos , o iš senųjų medžiagų panaudosime bazalto trinkeles. Jos, priešingai nei kitur, sugrąžinsime atgal į vietą. Esu optimistas, manau, iki gegužės 10 su vamzdynais turėtume baigti, nebent liks pajungimai į Vidaus reikalų ministerijos pastatą ir Vyskupijos kuriją. Bent jau pusę važiuojamosios dalies ir tuos šaligatvius šalia Katedros aikštės turime pradėti renovuoti po gegužės pirmosios, ne vėliau“, – sako „Grinda“ generalinis direktorius.

Šventaragio gatvėje jau paklota daugiau kaip 6 kilometrai įvairiausių vamzdynų ir kabelių. Skirtingai nei anksčiau tvarkytame Gedimino prospekte, gatvė vėl bus grindžiama senosiomis bazalto trinkelėmis. Jos klojamos rankomis. Jei šiam darbui liktų visai mažai laiko, žadama organizuoti kelias pamainas, ar dirbti naktimis. Vilniaus gatvėms sutvarkyti iki pirmininkavimo renginių Vyriausybė skyrė 10 milijonų litų. Savivaldybės atstovai tikina, kad už tuos pinigus bus atliekami tikrai ne kosmetiniai pagražinimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai nebus trumpalaikis darymas, tai bus normalūs pavasariniai tvarkymo darbai, tik bus labiau užakcentuota ir tų pinigų bus daugiau skirta centrinei miesto daliai. Čia kur vyks pagrindiniai pirmininkavimo renginiai, važiuos kortežai. Šventaragio gatvei yra skirti papildomi 5,7 milijono litų“, – sako Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Iki liepos 1 d. savivaldybė žada sutvarkyti miesto centro želdinius, gėlynus, Seimo ir Nacionalinės dailės galerijos aplinką, Švitrigailos, Pamėnkalnio, Pylimo, Dariaus ir Girėno gatves. Pastarojoje tikimasi baigti aplinkkelio į oro uostą atkarpą. Planuojama, kad miesto svečius vežios nauji taksi automobiliai ir modernūs autobusai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų