REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ar atsimenate gero lagamino dydžio praėjusio amžiaus devinto dešimtmečio magnetofonus? Tokį kadaise turėjo ir šių eilučių autorius, kažkokiame Kauno komise už tokią paauglystės svajonę teko pakloti visos vasaros uždarbį... Prisiminti tokių muzikos centrų laikus nusprendė „linksmų plaučių“ kompanija iš Amerikos, kuri specialiai festivaliui „Burning Man“ surentė milžinišką riedantį magnetofoną. Šios meninės instaliacijos pagrindas – senas „Chevrolet“ mikroautobusas su V8 tipo benzininiu varikliu.

REKLAMA
REKLAMA

Alternatyvaus meno festivalis Nevados dykumoje „Burning Man“ yra unikalus savo formatu ir aplinka – nuo alinančio dykumos karščio, smėlio audrų iki festivalio dalyvių. Čia susirenka įvairiausi menininkai, keistuoliai ir net garsiausios pasaulio žvaigždės. O šiame festivalyje riedančios transporto priemonės – išvis atskiras žanras.

REKLAMA

Savo kūrinį tūlas Derek Wunder pavadino „RockBox“. Viduje likusi tik vieta vairuotojui, tačiau keistos transporto priemonės viršuje yra nemaža aikštelė, kur gali įsitaisyti didžėjus ir būrys keleivių. Sutikite, toks muzikinis centras riedantis dykuma atrodo nerealiai. Beje, už šį bendrojo naudojimo keliams netinkamą automobilį-meninę instaliaciją jo kūrėjas dabar prašo 13 tūkst. „žaliųjų“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų