REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Seimo valdyba penktadienį priėmė sprendimą trečdaliu sumažinti balandžio mėnesį parlamente nebuvusios „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnės Neringos Venckienės atlyginimą.

REKLAMA
REKLAMA

 „Mes svarstėm Etikos ir procedūrų komisijos išvadą, jai pritarėme ir pagal Seimo statutą turime trečdalį atlyginimo nuimti. Tai ir padarysime, įpareigojome kanceliariją sutvarkyti šį reikalą“, – po valdybos posėdžio žurnalistams sakė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

REKLAMA

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) ketvirtadienį patvirtino, kad N.Venckienė balandžio mėnesį nedalyvavo daugiau kaip pusėje posėdžių ir jokių pateisinamų dokumentų, kuriuose būtų nurodytos nedalyvavimo priežastys, kol kas nėra.

Pagal Seimo statutą, jei parlamentaras be pateisinamos priežasties nedalyvavo daugiau kaip pusėje posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu. Remiantis Etikos ir procedūrų komisijos išvadomis, atlyginimas sumažinamas Seimo valdybos sprendimu.

REKLAMA
REKLAMA

N.Venckienė nuo balandžio 9 dienos, kai parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę, nebepasirodė Seime. Kol kas „Drąsos kelio“ lyderės neranda ir šaukimą į apklausą norintys įteikti pareigūnai. Jie bando nustatyti N.Venckienės buvimo vietą, bet oficiali paieška kol kas neskelbiama.

Savo vadovės buvimo vietos tvirtina nežinantys ir jos partijos frakcijos atstovai. Šios frakcijos narys Valdas Vasiliauskas užsiminė, kad N.Venckienė yra JAV, gali prašyti politinio prieglobsčio.

N.Venckienei prokurorai nori pareikšti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N.Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L.Stankūnaitės mažametės dukters globėja. Mergaitė iš jos paimta ir perduota motinai pernai gegužės 17 dieną pasitelkus dideles policijos pajėgas.

D.Kedys kaltino L.Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą teismas išteisino.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų