REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Subtilus reikalas: 5 dalykai, kuriuos verta žinoti apie kelnaites

Kelnaitės – dalykas, apie kurį paprastai daug nekalbame, bet kartais verta padaryti išimtį ir aptarti šiuos subtilius reikalus: nuo besikeičiančios apatinių mados iki sveikatos klausimų.

Kelnaitės – dalykas, apie kurį paprastai daug nekalbame, bet kartais verta padaryti išimtį ir aptarti šiuos subtilius reikalus: nuo besikeičiančios apatinių mados iki sveikatos klausimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. „Močiutės apatiniai“ vėl madingi

Mada apsisuko ratu ir grįžo į praeitį – atgimė šeštojo dešimtmečio kelnaitės: jos laikomos ypač seksualiomis! Aukštu liemeniu, dengiantys visą užpakalį – tiesiog dideli „močiutės apatiniai“. Neskubėkite purtyti galvos: šilkas, nėriniai, įvairiausios spalvos ir raštai – dabar šios kelnaitės atrodo visiškai kitaip, nei jų pirmtakės. O su prisegamomis kojinėmis jausitės itin viliojamai – ne veltui tokius apatinius dėvi net burleskos žvaigždė Dita Von Teese! Be to, svarbus privalumas: jos nespaudžia, netrina ir yra tikrai patogios.

REKLAMA

2. Ar gražu dėvėti skirtingos spalvos kelnaites ir liemenėlę?

Klausimas, kylantis daugumai moterų ir merginų. O atsakymas: taip, dėvėdama skirtingų spalvų apatinius nenusižengsite net madai! Tik derinkite apatinius skoningai: juodas kelnaites su geometriniais raštais išmarginta liemenėle, ryškiaspalvę liemenėlę su kitos ryškios spalvos kelnaitėmis ir panašiai. Bet kuriuo atveju nebijokite paįvairinti apatinių kolekcijos – būtų daugiau nei keista turėti tik vienodos spalvos apatinius. Tačiau nedėvėkite spalvotų apatinių po baltomis kelnėmis ar sijonu – tai negražu, ir nemanykite, kad nepersimato.

REKLAMA
REKLAMA

3. Kelnaitės su juostele: ar jas dėvėti sveika?

Po aptemptais, permatomais drabužiais neretai dėvimos kelnaitės su juostele. Tačiau apie jas reikia žinoti štai ką: žymi Los Andželo ginekologė Laiza Masterson ilgą laiką tyrė, ar siaurikės nekelia pavojaus sveikatai. Galutinė išvada buvo tokia: damos šiuos apatinius turėtų dėvėti kuo rečiau. Kodėl?

Šio tipo kelnaitės skatina makšties grybelio bei šlapimo takų infekcijos atsiradimą bei plitimą. Gydytojos teigimu, bakterijos iš tiesiosios žarnos per šių kelnaičių juostelę gali greitai patekti į vaginą, nes siaurikės pernelyg prigludusios, dažnai ir šiek tiek įsirėžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernelyg dažnai dėvint kelnaitės su juostele sudirginamas tarpukojis. Siaura juostelė ilgainiui pažeidžia, nutrina odą, o tai savo ruožtu gali sukelti didesnes problemas. Be to, statistika rodo, kad tokios kelnaitės padidina lytinių organų traumų tikimybę. Todėl moterims siaurikes dėvėti rekomenduojama kuo rečiau. O jeigu be jų negalite išsiversti, siūloma laikytis taisyklių.

1. Nedėvėkite siaurikių, kai karšta ar drėgna.

2. Rinkitės apatinį trikotažą iš kuo natūralesnių audinių – pavyzdžiui, šilkas gerai praleidžia orą, neleidžia odai sušusti. Bent jau įsiūtas įdėklas kelnaičių apačioje turėtų būti iš natūralaus pluošto.

REKLAMA

3. Visuomet dėvėkite idealiai jums tinkančio dydžio kelnaites. Ne itin prigludusios siaurikės mažiau pavojingos dėl infekcijos plitimo.

4. Nedėvėkite siaurikių visą dieną. Kai bus įmanoma, pakeiskite jas uždaresniu modeliu.

5. Ypač venkite maudymosi kostiumėlių, kurių kelnaitės – su siaura juostele.

4. Spalva – ir privalumas, ir trūkumas

Šviesiai rudas apatinių atspalvis pabrėš įdegį, o ant blyškios odos atrodys šiaip sau. Švelniai rausva spalva suteikia žaismingumo, tačiau peržengus tam tikrą amžiaus ir svorio ribą gali atrodyti juokingai. Sveikai ir spindinčiai odai ši spalva suteikia dar daugiau skaistumo, tačiau pavargusiai, papilkėjusiai odai netiks: šalia rausvos tik dar labiau matysis odos trūkumai. Balta ir juoda gana neutralios: jos tinka ir blyškiai, ir tamsesnei odai. Kūno, vanilės spalvos apatiniai labiausiai dera lieknoms merginoms, apkūnesnėms ši spalva „nesižiūri“. Šviesiai violetinė tinka daugeliui, ji suteikia lengvo švytėjimo.

REKLAMA

5. O jei be kelnaičių?

Kai kurie gydytojai perspėja, kad kelnaitės, ypač per daug aptemptos, sutrikdo kraujotaką, gali sukelti kandidozę. Maža to, jei moteris nuolat dėvi ne sijoną, o kelnes, lyties organai visai „nekvėpuoja“. Ne veltui ilgus amžius moterys segėjo būtent sijonus: mat daliosios lyties organizmas sukurtas taip, kad apatinės kūno dalies kontaktas su oru neturėtų būti sutrikdytas. Tai neigiamai veikia lytinę moterų sveikatą ir, kai kurių radikalesnių ginekologų nuomone, netgi galimybę pastoti.

Todėl kartais pabūti ne kelnaičių sveika, pavyzdžiui, tada, kai miegate: juk apatiniai sukuria šiltą, drėgną ir pavojingą terpę, esate dar po antklode, taip pat miegodama galite daugiau prakaituoti. Ilgainiui dėl šių priežasčių makštis gali tapti ligų buveine. Leiskite savo organizmui bent naktį pailsėti nuo gumyčių ir nuolatinės beorės erdvės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pliusai ir minusai

XVIII amžiuje suklestėjo tekstilės pramonė, parduotuvėse pasirodė pirmieji apatiniai drabužiai. Siaura talija bei platūs klubai tapo moteriško grožio etalonu. Iš čia kilo korsetai ir plačios kelnaitės.

Plačios kelnaitės – patogios. Jos nesutrikdo kraujo cirkuliacijos, šiuo metu yra madingos, lengviau skalbiamos. Minusas: ne po visais rūbais jas galima dėvėti.

Dėvint kelnaites su juostele per viršutinius drabužius nesimato jokių linijų, jos lengvai plaunamos, greitai džiūva, neužima daug vietos. Minusas: nepatogios, nerekomenduotinos dažnai mūvėti.

REKLAMA

Didelės moteriškos kelnaitės iš tiesų labai patogios. Jei jos iš elastinio audinio, kiek priploja pilvuką, pakoreguoja sėdmenų formą.

Kelnaitės-šortukai: sportiški ir praktiški, dengia sėdmenis, yra žemiau bambos. Minusas: su jomis dažnai būna per karšta, gali persišviesti iš po sijono ir suknelės.

Kūno linijas formuojančios kelnaitės. Jas dėvėdamos galite apsirengti siauresnę suknelę, nei įprastai: akivaizdžiai pakelia užpakaliuką, formuoja dailesnį siluetą. Net apkūnesnės moterys gali drąsiai rinktis šias kelnaites. Minusas: trikdo kraujo cirkuliaciją, sunku patogiai atsisėsti.

REKLAMA

Lengvos bikinio kelnaitės: paprastos, patogios, bet ne itin seksualios, dažnai parduodamos supakuotos po kelis vienetus, nebrangios. Minusas: gana greitai susidėvi, nusiskalbia, išsitampo.

Prancūziško tipo kelnaitės – dažnai šilkinės, atlasinės, su nėriniais, seksualios. Suteikia laisvumo jausmą, nevaržo judesių. Minusas: dėvint ištisą dieną gali būti jaučiama trintis, jos persišviečia per viršutinius drabužius.

Braziliškos moteriškos kelnaitės puikiai priglunda priekyje, galite būti tikra, kad jos nesimatys per drabužius. Minusas: daug judant gali kilti į viršų, todėl niekam nematant tenka jas nuolat taisytis.

Parengė Jurga Motiejūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų