REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Erika Brazaitytė

„Eurovizija“ gyvenanti Malmė didžiausio svečių antplūdžio tikisi tik kitą savaitę, tačiau ištikimiausi konkurso gerbėjai jau tyrinėja miestą ir tikisi iš švedų įspūdingo renginio. Balsas.lt kalbinti Malmės svečiai sako girdėję ir Lietuvai atstovausiančią dainą, tačiau prognozuoti jos rezultatų kol kas nedrįso.

REKLAMA
REKLAMA

Draugėms Alionai ir Monikai iš Rusijos ši „Eurovizija“ pirmoji ir nors koncertai dar neprasidėjo, jos teigia, kad pirmieji įspūdžiai Švedijoje geri. „Atvažiavome anksčiau, nes norime iki „Eurovizijos“ dar truputį pakeliauti po Švediją ir Daniją – Malmė tam labai patogi vieta. O renginio tikimės puikaus, švedai atrodo labai organizuoti žmonės, tad tikriausiai jokių nesklandumų kilti neturėtų“, - sakė merginos.

REKLAMA

Malmėje kol kas jos praleido tik vieną dieną, bet jau krauna krepšius kitai kelionei. Pirmiausia viešnios iš Rusijos ketina aplankyti Danijos sostinę Kopenhagą, kurią nuo Malmės skiria vos keliolika minučių kelio traukiniu, vėliau planuoja pasivažinėti po visą Pietų Švediją.

„Malmė graži, bet visai nedidelė, čia nėra ką veikti visą savaitę. Bet gerai, kad „Eurovizijos“ metu yra nuolaidų kelionėms po Pietų Švedijos regioną, norime daug pamatyti. Gaila tik, kad iki Stokholmo nuo Malmės taip toli – mielai daugiau laiko praleistume ten“,- savo planus atskleidė Aliona ir Monika.

REKLAMA
REKLAMA

Merginos sakė girdėjusios dar ne visų „Eurovizijos“ dalyvių dainas, bet lietuvišką atsiminė. „Turiu giminių Lietuvoje, todėl į Lietuvos atstovus „Eurovizijoje“ visada atkreipiu dėmesį, - sakė Monika, - Jūsų daina nėra visai tai, ką tikiesi išgirsti šitame konkurse, bet pati mielai jos klausyčiau“.

Su „Eurovizijos“ marškinėliais po miestą vaikštantis Tomas iš Didžiosios Britanijos prisipažįsta priklausąs tipinių „Eurovizijos“ fanų kategorijai. „Kiekvienais metais žinau, ką tokiu metu veiksiu - važiuoju į „Euroviziją“ jau šeštą kartą“, - pasakojo vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priešingai nei viešnios iš Rusijos, Tomas daug blaškytis po kitus miestus neketina ir visą konkurso laiką ketina likti Malmėje: „Taip, miestas nedidelis, bet atmosfera čia labai gera. Be to, jei išvažiuočiau, praleisčiau visą šitą „eurovizinę“ nuotaiką“.

Ar Tomas girdėjo Lietuvos atstovo dainą? „Girdėjau jas visas – atlikau namų darbus dar prieš čia atvažiuodamas ir visas dainas išklausiau tikrai ne po kartą ir ne po du, netgi galiu jas atskirti. Lietuvos daina nebuvo iš tų, kurios man įstrigo iš karto, bet tas vaikinas man visai patinka. Jis atrodo nuoširdus, tai geras bruožas scenai“, - sakė britas.

REKLAMA

Tuo metu švedė Malin į Malmę iš šiauriau įsikūrusios Upsalos atvyko visai savaitei, tačiau tiek konkurso pusfinalius, tiek finalą vis tik žiūrės per televizorių. Pas Malmėje gyvenančią seserį apsistojusiai merginai atrodo, kad bilietai į renginį galėtų būti pigesni – esą net švediškais mastais kainos per didelės. „Tačiau vis tiek smagu šiuo metu būti Malmėje. Gal finalo gyvai ir nepamatysiu, bet galiu klausytis atlikėjų koncertų euroviziniame kaimelyje ir šiaip pajusti visą šventinę nuotaiką gatvėse“, - tikino Malin.

REKLAMA

Paprašyta pakomentuoti Lietuvai atstovausiančią dainą, Malin klausė, ar ją sukūrė ne švedų prodiuseriai. Patikinta, kad dainos autorius pats A. Pojavis, moteris sakė prognozuoti jos likimo nedrįstanti, tačiau pati galėtų atiduoti jai savo simpatijas: „Man patinka, kad čia nėra per daug blizgučių, tiesiog graži daina“.

Už ką Eurovizijoje sirgsianti? „Žinoma už Švediją. Kai mūsų atstovas Robin dalyvavo atrankiniuose etapuose, tikrai niekas, įskaitant jį patį, nesitikėjo, kad būtent jis atstovaus mums Malmėje. Bet manau, kad ir finale jis gali nustebinti.“  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų