REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienio vakarą trečiame pagal dydį Švedijos mieste Malmėje prasidėjo 58-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas, kuriame dėl pergalės susikaus net 39 šalių atlikėjai. Šįvakar startavo pirmasis pusfinalis, kuriame pasirodys šešiolika iš jų, tarp kurių bus ir mūsų šalies atstovas 29-erių metų Andrius Pojavis. Lietuvai atstovaujančiam atlikėjui burtai lėmė pasirodyti dešimtam.

Antradienio vakarą trečiame pagal dydį Švedijos mieste Malmėje prasidėjo 58-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas, kuriame dėl pergalės susikaus net 39 šalių atlikėjai. Šįvakar startavo pirmasis pusfinalis, kuriame pasirodys šešiolika iš jų, tarp kurių bus ir mūsų šalies atstovas 29-erių metų Andrius Pojavis. Lietuvai atstovaujančiam atlikėjui burtai lėmė pasirodyti dešimtam.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginys prasidėjo įspūdinga praėjusių metų "Eurovizijos" nugalėtojos atlikėjos Loreen daina "Euphoria", kurią atlikti jai padėjo net 68 vaikai.

REKLAMA

Pirmoji scenoje pasirodė aštuoniolikmetė Austrijos atstovė dainininkė ir dainų tekstų autorė Natália Kelly su daina apie viltį „Shine“. JAV gimusi mergina nuo šešerių metų gyvena Austrijoje, į jos pasirodymą dedama daug vilčių, mat dėl ne itin sėkmingų buvusių bandymų ši šalis trejus metus nedalyvavo „Eurovizijoje“, kurioje vėl bandyti sėkmę nusprendė nuo 2011-ųjų.

Antroji į „Eurovizijos“ sceną žengė pirmagimio besilaukianti Estijos atstovė – 24-erių metų puikiai savo šalyje žinoma dainininkė Birgit su daina „Et uus saaks alguse“, kurią atliko savo gimtąja kalba. Pernai taip pat estų kalba atlikta baladė „Kuula“ šaliai leido džiaugtis garbinga šeštąja vieta, todėl tikėtina, kad šiemet estai nutarė vėl bandyti laimę panašiu keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Trečioji scenoje pasirodė Slovėnijos atstovė – dainininkė Hannah Mancini su daina „Straight Into Love“ . Atlikėja gimė ir užaugo JAV, tačiau prieš šešerius metus ištekėjusi už slovėno liko gyventi vyro gimtinėje.

Ketvirtieji į sceną žengė Kroatijos atstovai „Klapa s mora“ – šeši dainininkai, atlikę kūrinį „Mižerja“. Ši grupė išsiskyrė tuo, kad nustebino originalumu – dainavimo stilius „klapa“ pripažintas kultūros paveldu, todėl kroatai tiki, kad finalą jiems pasiekti padės būtent folklorinio stiliaus daina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktoji scenoje pasirodė Danijos atstovė – dvidešimtmetė dainininkė Emmelie de Forest su daina „Only Teardrops“. Ši mergina ryžtingai nusprendusi užkariauti „Eurovizijos“ sceną, mat iki pasirodymo nėrėsi iš kailio kurdama apie save būtas ir nebūtas istorijas, tokiu būdu stengdamasi kuo labiau save išpopuliarinti ir atkreipti dėmesį. Turbūt savo tikslą ji pasiekė, nes jos pasirodymas palydėtas ypatingai garsiai plojimais ir šūksniais.

Šeštoji scenoje pasirodė Rusijos atstovė Dina Garipova su daina „What If“. Teigiama, kad iš dainos nuo pat pradžių imta daug tikėtis, mat ji, anot atstovų, puikiai atitinka eurovizinius reikalavimus – lengvai įsimenami žodžiai ir melodija, puikiai atsiskleidžia merginos vokaliniai sugebėjimai, taip pat paliečiama jautri tema – dainuojama apie tai, kad reikia visiems būti vieningiems dėl geresnės ateities. Prieš porą metų visiškai niekam nežinomai merginai jau žadama tarptautinė karjera ir darbas su žinomais prodiuseriais. D. Garipova išgarsėjo laimėjusi Rusijos muzikinį projektą „Golas“ (rus. „Balsas“).

REKLAMA

Septintoji į sceną žengė Ukrainos atstovė – 27-erių metų dainininkė Zlata Ognevič su daina „Gravity“, kurią parašė Michailas Nekrasovas, aranžavęs 2004-aisiais konkursą laimėjusią Ruslanos dainą „Wild Dances“.

Aštuntoji scenoje pasirodė Olandijos atstovė – 37-erių metų dainininkė Anouk Teeuwe su daina „Birds“. Ši atlikėja atstovauti šaliai pakviesta be atrankos, mat nuo 2004-ųjų Olandija nesugebėjo nė karto patekti į finalą ir todėl tikimasi, kad būtent ši, aštuonis albumus išleidusi dainininkė, sugebės pralaužti pusfinalio barjerą.

REKLAMA

Devintieji scenoje pasirodė Juodkalnijos atstovai „Who See“ su daina „Igranka“. Šis hiphopo duetas susibūrė praėjusio dešimtmečio pradžioje ir tapo pirmąja Juodkalnijos grupe, nominuota MTV Europos apdovanojimui. „Eurovizijai“ dainą „Igranka“ sukūrė grupės „Bad Copy“ narys Wikluh Sky, o atlikėjai neslepia, kad tikisi patekti į finalą, ko šiai šaliai dar niekada nėra pavykę padaryti.

Dešimtas scenoje pasirodė mūsų šalies atstovas dainininkas Andrius Pojavis su daina „Something“, kurią pats sukūrė būtent „Eurovizijos“ atrankai. Iki jos beveik visiškai niekam nežinomas vyras sugebėjo užkariauti žiūrovų širdis ir buvo išrinktas mūsų šalies atstovu „Eurovizijoje“. A. Pojavis yra sakęs, kad, jo nuomone, šiame konkurse svarbiausia – daina, o dainą jis turintis ir ja tikintis. Lietuvaitis sutiktas šiltais plojimais, o Lietuvos vėliavos mosavo nesustodamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienuolikta į sceną žengė Baltarusijos atstovė – 23-ejų dainininkė Aliona Lanskaja su daina „Solayoh“. Nors Aliona atranką laimėjo su kūriniu „Rhythm Of Love“, vėliau nuspręsta, kad kūrinys nėra pakankamai geras ir todėl jis pakeistas į užsienio autorių kurtą „Solayoh“.

Dvylikta į sceną žengė Moldovos atstovė - 23-ejų dainininkė Aliona Munteanu su daina „O mie“, kurią atliko rumunų kalba. Ši atlikėja „Eurovizijoje“ dalyvauja antrą kartą – pernai ji buvo Moldovos atstovo Pašos Parfenio pritariamoji vokalistė Baku vykusiame konkurse, o šiemet minėtas atlikėjas scenoje talkino jai – grojo pianinu.

REKLAMA

 

Tryliktas scenoje pasirodė Airijos atstovas – 27-erių dainininkas Ryanas Dolanas, atlikęs dainą „Only Love Survives“. Airija – daugiausiai kartų „Eurovizijos“ konkursą laimėjusi šalis, galinti pasigirti septyniais pirmosios vietos laimėjimais.

Keturiolikta į sceną žengė Kipro atstovė – 37-erių atlikėja Despina Olympiou ir graikiškai atliko dainą „An me thimasai“. Despina atstovauti šaliai pakviesta taip pat be atrankos, o pasiūlymą priėmė su didžiuliu džiaugsmu, mat pastarąjį dešimtmetį dainavusi duetu su Michaliu Hatzigianniu, pernai nusprendė pradėti solinę karjerą.

REKLAMA

Penkioliktas scenoje pasirodė Belgijos atstovas – 18-metis muzikinio Belgijos realybės šou nugalėtojas Roberto Bellarosa, atlikęs dainą „Love Kills“. Vaikinas garbę atstovauti savo šaliai taip pat gavo be jokios atrankos – po muzikinio šou pergalės jis dar rudenį buvo pakviestas dalyvauti „Eurovizijoje“.

Paskutinės scenoje pasirodė Serbijos atstovės „Moje 3“ su daina „Liubav je svuda“. Trys merginos – Serbijos muzikinio projekto finalininkės, kurios susibūrė dėl „Eurovizijos“, po kurios planuoja kiekviena tęsti solinę karjerą.

Po visų pasirodymų paskelbtas penkiolikos minučių balsavimas, po kurio paaiškėjo dešimt šalių, patekusių į finalą. Tarp geriausiųjų pateko ir mūsų šalies atstovas A. Pojavis, todėl jį pamatysime didžiajame finale šeštadienį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų