REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Vilniaus „Žalgiris“ arba Šiaulių „Šiauliai“ taps 67-uoju tradicinio Lietuvos futbolo taurės turnyro laimėtoju. LFF „Druskininkų Hermio“ taurės finalo rungtynės po dviejų dienų bus žaidžiamos Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

REKLAMA
REKLAMA

Komandų kelias į finalą

Lietuvos futbolo taurės varžybos vyksta nuo 1947-ųjų metų. 2012/13 m. sezone LFF „Druskininkų Hermio“ taurės turnyre iš viso rungtyniavo 63-ios ekipos iš visų Lietuvos futbolo divizionų.

REKLAMA

„Žalgiris“ pakeliui į finalą lengvai nugalėjo Tauragės „Taurą“ (3:0), Vilniaus „Granitą“ (6:1), o pusfinalyje po dvi rungtynes trukusios atkaklios kovos 1:0 palaužė Klaipėdos „Atlanto“ pasipriešinimą.

„Šiauliai“ aštuntfinalyje minimalia persvara įveikė Gargždų „Bangą“ (1:0), ketvirtfinalyje užtikrintai nugalėjo Jonavos „Lietavą“ (4:1), o pusfinalyje kiek netikėtai privertė pasiduoti šalies čempioną Panevėžio „Ekraną“ (bendru rezultatu 4:2).

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ tikisi žūtbūtinės kovos

Praėjusį sekmadienį „Šiauliai“ ir „Žalgiris“ Lietuvos čempionato rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1. „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas teigia, kad finale varžovai bus dar pavojingesni.

„Abi komandos stos į žūtbūtinę, bekompromisę kovą, kurioje nugalėtojas bus tik vienas. Tikiuosi, jog taurę į viršų kelsime mes. Vien patekimas į finalą visuomet yra lydimas papildomos atsakomybės ir didelių lūkesčių, kuriuos norisi pateisinti“, - zalgiris-vilnius.lt svetainei kalbėjo M.Zubas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Finalas visuomet yra įdomus, nes tai tik vienos rungtynės. Kiekviena smulkmena gali lemti pergalę arba pralaimėjimą“, - teigė „Žalgirio“ kapitonas Algis Jankauskas.

Finalo dvikova po trejų metų pertraukos įvyks Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione. „Kauno miestui trūksta aukšto lygio futbolo, todėl džiugu, jog buvo priimtas sprendimas rungtyniauti čia. Noriu palinkėti, jog į vieną geriausių stadionų Lietuvoje atvyktų kuo daugiau žiūrovų”, - sakė A.Jankauskas.

„Šiauliams“ prireiks puikios dienos

Pergalė šiauliečiams leistų iškovoti kelialapį į UEFA Europos lygos atrankos turnyrą. Tačiau pasak “Šiaulių” vairininko Tomo Kančelskio, rungtynių favoritais yra vilniečiai.

REKLAMA

“Tačiau finalas vyks iš vienų rungtynių. Tikiuosi ta dvikova mums bus geriausia, o „Žalgiriui“ - ne tokia sėkminga. Stengsiuosi žaidėjus motyvuoti, kad komanda parodytų geriausią savo futbolą”, - fcsiauliai.lt tinklapiui sakė T.Kančelskis.

Šiauliečių veteranas, gynėjas Deivydas Lunskis pažymėjo, kad finaluose būna visko: „Čia nežiūrima į čempionato turnyrinę lentelę. Kas tą dieną bus geresnis - tas ir kels taurę į viršų. Nors favoritu laikau „Žalgirį“, mes eisime kautis iki galo. Vienintelis būdas laimėti – pademonstruoti komandinį žaidimą.”

REKLAMA

D.Lunskis – kaip ir T.Kančelskis – jau turi nemažai taurės finalų patirties. Gynėjas dalyvavo paskutiniame taurės finale su Šiaulių atstovais – 1999 m. dėl taurės kovojusia tuometine „Karedos“ komanda. „Malonu bus vėl žaisti finale atstovaujant Šiaulių klubui. Kol kas žaidžiau dukart ir abu kartus laimėjau. Tikiuosi, kad ir trečias kartas bus sėkmingas“, - sakė D.Lunskis.

Dirbs penkių teisėjų brigada

Rungtynėms teisėjaus geriausias praėjusių metų Lietuvos čempionato teisėjas Nerijus Dunauskas.

Jam talkins ne tik du asistentai prie šoninių linijų - Dovydas Sužiedėlis ir Artūras Pipiras, bet ir du pagalbiniai teisėjai už vartų linijos – Gediminas Mažeika bei Sergejus Slyva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Futbolo šventė sekmadienį Kaune prasidės dar prieš finalą – nuo 11 valandos prie stadiono vyks gatvės futbolo turnyras 3x3 „Aš tikrai mylių futbolą“.

Finalo rungtynių pradžia - 13 valandą 30 minučių. Bilietus į rungtynes platina „Bilietai.lt“ kasos ir interneto tinklapis.

Įsigiję bilietą į finalo dvikovą žiūrovai stadione dovanų gaus po kvietimą į vasarą Kaune, Alytuje ir Marijampolėje vyksiančio Europos U-19 čempionato rungtynes.

Finalo dvikovą taip pat bus galima pamatyti per LRT televiziją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų