REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiauriausi Garliavos šturmo kadrai

Pareigūnai tąsė nėščią moterį, mušė senolius

Praėjo metai nuo vadinamojo Garliavos šturmo ir, nors atrodytų, kad į daugelį klausimų, neraminusių visuomenę atsakyta, vienas pagrindinių – ar buvo naudojamas smurtas prieš gyventojus – tebekelia abejonių.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai prieš metus gegužės 17-ąją žiniasklaidoje pasirodė vaizdai iš Klonio gatvės, kur šeštą valandą ryto gausios policijos pajėgos padėjo antstolei Sonatai Vaicekauskienei įvykdyti teismo sprendimą – paimti Drąsiaus Kedžio dukrą iš globėjos Neringos Venckienės ir perduoti motinai Laimutei Stankūnaitei.

REKLAMA

Nors pareigūnai teigė, kad šios operacijos metu nebuvo prieš gyventojus panaudotas smurtas, naujienų portalo Balsas.lt operatoriaus užfiksuoti kadrai verčia šiais teiginiais abejoti.

Minėdami Garliavos šturmo metines Klonio gatvėje susirinkę žmonės prisiminė ir susitikimo su pareigūnais akimirkas: „Po šitą grindinį buvo tąsoma nėščia moteris, šiandien žinau, kad ji yra Juozapo mama. Nuo šiol melsimės ir už Juozapą, kuris dar būdamas motinos pilve jau buvo čia – ankstų rytą",- susirinkusiems Klonio gatvėje kalbėjo režisierė Neris Karpuškaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Po metų Garliavoje susirinkę žmonės ne tik aptarė šių dienų aktualijas, bet dažnas su bendraminčiais pasikalbėjo ir apie jam iškeltas bylas. „Kaip ilgai buvau pareigūnų tąsoma už tai, kad neva sudaviau pareigūnui per šalmą skėčiu“, – pasakojo senyva moteris ir pridūrė, kad daugeliui anų įvykių dalyvių slogūs prisiminimai niekuomet neišblės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų