REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažos miesto ir kaimo parduotuvės, degalinės vis dažniau tampa ginkluoto plėšimo objektais.

Pasak policijos, vagys naudojasi tuo, kad parduotuvėse ir degalinėse paprastai dirba po vieną žmogų, nėra apsaugos, tačiau pinigų yra visada.

REKLAMA
REKLAMA

Ne visos parduotuvės ar degalinės turi vaizdo kamerų ar net pavojų mygtukų.

Tai žinodami plėšikai ryžtasi plėšti. Jie neretai panaudoja tikrą ar žaislinį ginklą, daiktą, panašų į pistoletą, arba ateina nešini lazdomis, dujų balionėliais ar peiliais.

REKLAMA

Vilniaus rajono policija pernai demaskavo gaują, kuri plėšdavo kaimo parduotuvėles ir atokias degalines. Trys keturi kaukėti jaunuoliai įsiverždavo į patalpas, grasindavo pardavėjai peiliu, paskui papurkšdavo į akis dujų ir pagrobdavo pinigus, alkoholį, maisto.

Policija išsiaiškino, kad kelis kartus teisti jaunuoliai buvo bedarbiai, todėl sumanė lengvai pasiekiamų pinigų planą. Per kiekvieną „operaciją“ jie pasipelnydavo iki penkių šešių tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Už tuos pinigus jie lošdavo, laiką leido interneto kavinėse, pirkdavo svaigalus ar maistą. Darbo neieškojo, nes tai buvo nerealu. Tiesa, keli plėšikai aprūpindavo ir savo šeimas“, – sakė Vilniaus rajono policijos pareigūnas Iosifas Kuzmickis.

Pasak komisaro, plėšikų gauja apvogė keturias degalines ir septynias parduotuves.

Kelios gaujos, kurios plėšdavo parduotuves bei degalines, veikė ir Kaune bei Kauno rajone. Kaukėti vyriškiai įsiverždavo į parduotuvę ar degalinę, surišdavo pardavėjas ar grasindami ginklais pagrobdavo kasos stalčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltėliai kelis kartus nutempė bankomatus, tačiau atidaryti nesugebėjo. Pirmadienio vakarą į Baltijos prospekte veikiančią maisto prekių parduotuvę įsiveržė kaukėtas jaunuolis. Grasindamas pardavėjai daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo atiduoti pinigus.

Tačiau moteris nesutriko ir nuspaudė garsinį pavojaus mygtuką. Pasigirdus sirenai plėšikas spruko.

Pareigūnų teigimu, pastaruoju metu iš parduotuvių išnešami ne tik pinigai, cigaretės, alkoholis, bet ir maistas – dešros, kumpiai, medus, saldainiai. Iš vienos parduotuvės pagrobtos kelios dešimtys poros guminių batų, įvairių indų.

„Tai rodo, kad blogėjant ekonominei šalies padėčiai niekur nedirbantys arba negalintys įsidarbinti gyventojai ieško efektyvių praturtėjimo būdų“, – sakė I. Kuzmickis.

Anot jo, pernai vien Vilniaus rajone apiplėšta dešimtys parduotuvių ir degalinių.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų