REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Netradicinė vieta meditacijai – energetiniai labirintai Žemaitijoje

Pravažiavę pro tankų eglyną patenkame į nemažą proskyną. Prieš akis iškyla tvarkinga sodyba ir vaiski pavasarinė žaluma, kur mus pasitinka Jurga ir Antanas, Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parko įkūrėjai. Nuoširdus pokalbis, nepriekaištingai tvarkoma aplinka, mistikos gaubiami labirintai, sodybą supančiame miške nuotaikingai triukšmaujantys paukščiai ir maloni gegužės saulė. Šis tobulas derinys leidžia išvykti puikios nuotaikos, rašo kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Plungės rajone, Likšų kaime netoli Platelių, Žemaitijos nacionaliniame parke, prieš kelerius metus įkurtas Energetinių labirintų parkas nėra kažkas naujo ir neįprasto. Anot Antano, tokie labirintai žinomi jau daugiau nei 4 tūkstančius metų, nuo Neolito ir Bronzos amžiaus, ir buvo naudojami įvairiose pasaulio religijose. Net žymiosiose Europos katedrose, statytose viduramžiais, galima aptikti tokių labirintų. Viena iš tokių vietų – Šartro katedra Prancūzijoje. Nemažai istorinių labirintų galima aptikti Anglijoje, Vokietijoje.

REKLAMA

Energetiniai labirintai neskirti klaidžiojimui

Daugelis žmonių, išgirdę apie energetinius labirintus, visų pirma, įsivaizduoja klaidžius ir kartais baugius koridorius, kurie teturi vieną gerai paslėptą išėjimą ir daugybę pasirinkimų, kuriuo keliu sukti. Tokiu labirintu klaidžiojantis žmogus neretai patiria stresą. Tačiau, anot energetinių labirintų parko šeimininko, tai yra klaidingas stereotipas apie labirintus.

Energetiniai labirintai skirti ne klaidžioti, o medituoti, pasisemti jėgų, pasimelsti, apmąstyti, atrasti nusiraminimą, susigrąžinti vidinę pusiausvyrą, suvokti savo vidinį pasaulį. Šie labirintai turi tik vieną taką, kuriuo medituojantis žmogus gali nueiti iki jo centro ir sugrįžti atgal. Kitaip tariant, klaidusis labirintas skirtas pasiklysti, o energetinis – atrasti. Anglų kalboje netgi vartojami du skirtingi žodžiai šiems labirintams vadinti. Energetiniai labirintai vadinami „labyrinth“, o klaidūs labirintai – „maze“.

REKLAMA
REKLAMA

Energetika, slypinti geometrijoje

Šventą erdvę, tinkančią meditacijai ir apmąstymams sukuria ne kas kita, kaip geometrinė forma. Pažvelgus į Likšų kaime sukurtus labirintus išryškėja taisyklingos geometrinės figūros, sukurtos iš gamtoje randamų elementų – akmenų, augalų, skoningai susodintų aplink numintos žolės takelius, net kankorėžių.

Ilgiausias Jurgos ir Antano sodyboje sukurtas energetinio labirinto takelis – 1,7 km ilgio. O perėję visus penkis šiuo metu įrengtus labirintus nukulniuotumėte ir puspenkto kilometro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų