REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kilus politiniams neramumams Egipte, iš šalies skubiai išvyksta turistai. Jei vis jūsų atostogos suplanuotos būtent šioje šalyje, pateikiame dešimt vertingų patarimų, kurie padės užtikrinti saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

1.Susilaikykite nuo kelionių į Kairą! Didžiausiuose šalies miestuose vyksta masiniai protestai. Didžiausias pavojus yra šalies sostinėje bei Aleksandrijoje, Sueco ir Port Said regionuose.

REKLAMA

2.Atidėkite piramidžių lankymą – jos yra per arti šalies sostinės Kairo. Daugėja ginkluotų užpuolimų ir užsienio turistų pagrobimų prie vietos istorinių, kultūrinių ir archeologinių paminklų.  

3.Jei vis tik taip nutiko, kad atsidūrėte Kairo Tahrir aikštėje, būtinai saugokitės gretimų gatvių. Nesaugu vaikščioti Nilo pakrante, prie televizoriaus centro, Krašto apsaugos ministerijos pastato ir prezidentūros.  

REKLAMA
REKLAMA

4.Jei keliaujate į Hurgadą ar Šarm el Šeichą – net nemėginkite palikti viešbučio teritorijos! Šarm El Šeicho ir Hurgados regionai kol kas nėra tos vietos, kur reiktų baimintis masinių protestų, bet bet kuriuo metu situacija gali pasikeisti.  

5.Neikite į gatves tamsiu paros metu. Pastaruoju metu gatvėse buvo nužudyti 11 žmonių.  

6.Venkite masinio susibūrimo vietų. Atminkite, raudonos kortelės rankose – protestuotojų simbolis, jei matote grupę žmonių su tokiomis kortelėmis rankose – laikykitės nuo jų atokiau.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7.Atsargumo priemonių reikia imtis ir planuojant palikti šalį daugelis pasienio postų yra ar gali būti greitai uždaryti.  

8.Jei jums pavyko pakeisti bilietą suplanuoti skrydį iš šalies iki atostogų pabaigos, į reisą užsiregistruokite kuo anksčiau – bant prieš dešimt valandų. Kairo oro uoste šiuo metu yra grūstys dėl milžiniškų išvykstančiųjų srautų. Užsieniečiai skuba kuo greičiau palikti šalį.  

9.Kataras, Kuveitas, Nyderlandai ir Jungtinės Valstijos paskelbė apie savo piliečių evakuaciją iš Egipto.  

10.Jei šiuo metu planuojate atostogas Egipte, pagalvokite, gal verta poilsiui pasirinkti kitą šalį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų