REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerimstant aistroms dėl liepą rengiamų homoseksualų eitynių sostinėje, teismas ryžosi padėti tašką diskusijoms ir įpareigojo miesto savivaldybę išduoti leidimą eitynėms sostinės Gedimino prospekte.

Birželio 20 dieną Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) priėmė sprendimą, kuris nebuvo palakus Vilniaus miesto savivaldybei, mat teismas paliko galioti ankstesnę nutartį – įpareigojo miesto savivaldybę būsimų eitynių vietą derinti iš naujo.

Tuomet, eitynių organizatoriai tikėjosi, kad miesto savivaldybė sutiks leisti organizuoti eitynes Gedimino prospektu, bet miesto valdžia nė iš tolo nenori girdėti apie tokius ketinimus. Savivaldybės teigimu, rengiant eitynes pagrindinėje sostinės gatvėje bus sunku užtikrinti jų dalyvių ir šioje teritorijoje dirbančių verslininkų saugumą. Savivaldybės siūlymas eitynių organizatoriams – Upės gatvė, kurioje vyko ir pirmosios Lietuvoje gėjų eitynės prieš keletą metų.  

Prieš porą savaičių kalbintas V. Simonko neatmetė galimybės, kad jei teismas nepriims eitynių organizatoriams palankaus sprendimo, bus pasinaudota ir piliečių susirinkimo teisę reglamentuojančiu įstatymu: „Jei to reiks, eitynių dieną sostinėje gali įvykti daug mitingų, kuriuose dalyvaus ne daugiau kaip 15-a žmonių. Tą dieną Vilnius bus tikrai spalvingas“, – sakė pašnekovas ir pridūrė, kad miesto savivaldybė tokiu šaliai svarbiu laikotarpiu rodo didelę nepagarbą žmogaus teisėms ir tam tikrų pažiūrų visuomenės grupei.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų