REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerimstant aistroms dėl liepą rengiamų homoseksualų eitynių sostinėje, teismas ryžosi padėti tašką diskusijoms ir įpareigojo miesto savivaldybę išduoti leidimą eitynėms sostinės Gedimino prospekte, bet miesto savivaldybė nusprendė dar kartą kreiptis į teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 20 dieną Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) priėmė sprendimą, kuris nebuvo palankus Vilniaus miesto savivaldybei, mat teismas paliko galioti ankstesnę nutartį – įpareigojo miesto savivaldybę būsimų eitynių vietą derinti iš naujo. Tuomet eitynių organizatoriai tikėjosi, kad miesto savivaldybė sutiks leisti rengti eitynes Gedimino prospektu, bet miesto valdžia nė iš tolo nenori girdėti apie tokius ketinimus. Savivaldybės teigimu, rengiant eitynes pagrindinėje sostinės gatvėje bus sunku užtikrinti jų dalyvių ir šioje teritorijoje dirbančių verslininkų saugumą. Savivaldybės siūlymas eitynių organizatoriams – Upės gatvė, kurioje vyko ir pirmosios Lietuvoje gėjų eitynės prieš keletą metų. Pirmadienį miesto savivaldybė išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama: „Išnagrinėjęs Asociacijos Lietuvos gėjų lyga skundą teismas pripažino, kad Savivaldybės administracija nesuderino eitynių vietos gėjų lygos pageidaujamu maršrutu, tačiau teismas nenustatė, kad Savivaldybės administracija tokiu būdu būtų diskriminavusi pareiškėją dėl seksualinės orientacijos.

REKLAMA

Teismas konstatavo, kad Savivaldybės administracija savo poziciją grindė remdamasi konkrečiomis teisės aktų nuostatomis ir siekė ginti pačių eitynių dalyvių saugumą.

Išnagrinėjusi teismo sprendimą ir motyvus, Vilniaus miesto savivaldybės administracija nusprendė skųsti teismo sprendimą, įpareigojantį Savivaldybę suderinti asociacijai Lietuvos gėjų lyga leidimą eitynėms Gedimino prospektu. Primename, kad teismas šią bylą nusprendė nagrinėti per vieną darbo dieną nuo skundo priėmimo, o savivaldybei buvo suteikta tik 28 valandos argumentams ir paaiškinimams pateikti.“

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat teigiama, kad savivaldybės administracija turi teisę teismo sprendimą skųsti per 14 dienų nuo sprendimo priėmimo, tai yra likus savaitei iki planuojamų eitynių. Tačiau siekdama išvengti bet kokių galimų spekuliacijų dėl vilkinimo priimti sprendimus, teismo sprendimą Savivaldybės administracija skųs per gerokai trumpesnį terminą ir pati prašys teismo skubos tvarka išnagrinėti Savivaldybės administracijos skundą ir pasakyti galutinį žodį šiame ginče.

Savivaldybės įsitikinimu, teismas nepagrįstai sprendime nurodė, jog šiuo atveju bus organizuojamos „eitynės“, tai yra tik praeinama pro institucijas ir organizuojamas susirinkimas nebus vykdomas prie šių pastatų, kuriuose įsikūrusios valstybinės institucijos, kadangi organizatoriai yra aiškiai nurodę, jog Lukiškių aikštėje bus išskleidžiama vaivorykštės vėliava, sakomos baigiamosios kalbos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų