REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunosios kartos rašytoja, vaikiškų knygų iliustratorė Lina Žutautė naujausiu savo kūriniu „Kakė Makė ir didelė Tamsa“ šįkart kviečia vaikus ne tik pasinerti į spalvotus nuotykius, bet kartu su jais įveikti ir vieną dažniausių – tamsos baimę.

Jaunosios kartos rašytoja, vaikiškų knygų iliustratorė Lina Žutautė naujausiu savo kūriniu „Kakė Makė ir didelė Tamsa“ šįkart kviečia vaikus ne tik pasinerti į spalvotus nuotykius, bet kartu su jais įveikti ir vieną dažniausių – tamsos baimę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečioji „Kakės Makės“ serijos knygelė jau daugiau nei mėnesį yra perkamiausias vaikiškas kūrinys ir patenka į bendro populiariausių knygų sąrašo trejetuką „Pegaso“ knygynuose.

REKLAMA

Leidyklos „Alma littera“ išleista vaizduotę lavinančiais piešiniais iliustruota knyga „Kakė Makė ir didelė Tamsa“ vaikams nuo 3-ių metų pasakoja nuotaikingą bei padrąsinančią istoriją apie tai, kaip išradingai įveikti tamsos baimę.

Pati istorijos autorė Lina Žutautė pripažįsta vaikystėje taip pat bijojusi tamsos, tačiau sako, kad parašyti knygą, kviečiančią naujai pažvelgti į vieną dažniausių vaikų baimių, ją paskatino sūnus.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastebėjau, kad sūnus, būdamas mažas, tamsos visai nebijojo, o augdamas ėmė jos baimintis vis labiau. Vieni iš tos baimės išauga, kiti auga kartu su ja, dar kiti bando kovoti, o aš siūlau pamėginti į savo baimę pažvelgti kitaip. Nesitikiu, kad tai bus receptas nuo tamsos baimės, bet jei padės nors trumpam ją pamiršti – jau bus labai gerai“, – sako L. Žutautė.

Anot knygos autorės, didžiausi vaikų pagalbininkai kovojant su baimėmis, turėtų būti tėvai.

„Svarbiausia vaikams neprimesti savo pačių baimių ir į jas ramiai reaguoti. Bijoti kartu dėl voro ar šuns kompanijos, manau, tikrai nekoks pavyzdys vaikui“, – šypsosi Lina Žutautė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su naujausiu kūriniu „Kakė Makė ir Didelė Tamsa“ autorė pristato ir penktą spalvinimo-lavinimo knygelę „Kakė Makė atostogauja“. 32 puslapių užduočių knygelė skirta vaikams nuo 4-5 metų, kurie vasaros kelionės metu drauge su Kake Make kviečiami atlikti daugybę užduočių ir galvosūkių, lavinančių pastabumą, rankos miklumą, loginį mąstymą. Įveikę knygelę „Kakė Makė atostogauja“, mažieji galės pasigirti žiniomis apie keliones automobiliu, saugias maudynes vandenyje bei gamtos saugojimą.

Knygų autorės, iliustratorės Linos Žutautės gebėjimai įvertinti ne tik tūkstantiniais tiražais (knyga „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ išleista 12-os tūkst., o kita serijos dalis – „Kakė Makė ir pabėgusios ausys“ – daugiau nei 10-ies tūkst. egzempliorių tiražu), tačiau ir literatūrinėmis premijomis bei apdovanojimais. Tarptautinė vaikų ir jaunimo literatūros asociacija knygą „Kakė Makė ir netvarkos nykštukas“ pripažino geriausia 2010 m. knyga jauniausiems skaitytojams, o knygą „Ferdinandas ir Pū“ titulavo geriausia praėjusių metų knyga vaikams ir paaugliams. Be to, pastaroji taip pat apdovanota už apipavidalinimą Knygos meno konkurse „Vilnius‘2012“.

REKLAMA

Spalvingosios Linos Žutautės istorijos džiugina ne tik Lietuvos vaikus – Kakės Makės nuotykius seka mažieji skaitytojai iš Latvijos, Rusijos, Danijos ir net Korėjos.

Linos Žutautės knygą „Kakė Makė ir didelė Tamsa“ išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 20 metų vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Didžiausia Baltijos šalyse leidykla „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų