REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Janina VANSAUSKIENĖ

Pakruojo valdininkai, užsimoję išgarsėti kaip didžiausios šalyje alaus fiestos organizatoriai, turbūt nepasivargino atsiversti Alkoholio kontrolės įstatymo. Dėl to gali tekti keisti renginio scenarijų, alkoholio mėgėjus nuvilti pažadėtomis atrakcijomis.

Amatininkams pažadai menki. Jiems Amatų, muzikos ir alaus festivalyje – trys „valdiškos“ palapinės, viena mugės diena.

Masina alaus pirtimis ir maratonais

Jau kuris laikas Pakruojo savivaldybės įstaigos platina reklaminius lankstinukus su Amatų, muzikos ir alaus festivalio programa.

Tris dienas planuojamame renginyje, kurio globėja pasiskelbė Pakruojo rajono savivaldybė, svarbiausia šventės sudedamąja dalimi lieka alus. Prekyba juo vyks tris dienas.

Reklamoje nurodoma, kad festivalyje veiks „alaus pirtis“, vyks „alaus maratonas“.

Renginio organizatorių vadas ir vienas iš pagrindinių jo krikštatėvių Pakruojo seniūnas Saulius Margis „Šiaulių kraštui“ prisipažino apie alaus pirtį nelabai ką žinąs, ji esanti vieno iš Pakruojo verslininkų sumanymas.

REKLAMA
REKLAMA

Apie alaus maratoną S. Margis kalbėjo irgi lakoniškai: „Na, gal reikės kažkokį atstumą nubėgti, išgerti stiklinę alaus ir vėl bėgti“.

Seniūno teigimu, būsią ir kitokių atrakcijų alaus mėgėjams ir šventės dalyviams.

Seniūnas S.Margis priminė, jog alaus festivalio Pakruojyje idėja kilo jam pasižvalgius po alaus šventę Vokietijoje.

REKLAMA

Seniūną į ją buvo komandiravęs Savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Grigonis.

Apie šią komandiruotę rašė „Šiaulių kraštas“, iš seniūno alaus kelionės šaipėsi įvairios televizijos laidos.

Įžvelgia prasilenkimų su įstatymu

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, susipažinęs su renginio reklamos programa, įžvelgia organizatorius perlenkus lazdą.

„Analizuojant renginio dalis – „alaus maratonas“ ir „alaus pirtis“ – galima įžvelgti tam tikrų neatitikimų su Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatomis, t. y. alaus maratonas vertintinas, kaip alkoholio reklama, palankiai vaizduojanti nesaikingą alkoholinių gėrimų vartojimą, o „alaus pirtis“ – kaip alkoholio reklama, siejanti alkoholio vartojimą su stimuliuojančiomis, raminančiomis ir kitomis gydomosiomis savybėmis ir pateikianti neteisingą ir (ar) klaidinančią informaciją apie alkoholinius gėrimus“, – rašoma departamento atsakyme redakcijai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar paaiškinama: „Sveikatos priežiūros specialistai nepataria alaus vartoti pirties metu, pilti jo ant įkaitusių akmenų“.

Kviečiami nepilnamečiai

Tarp būrio renginio organizavimu užsiimančių valdininkų – ir VšĮ Pakruojo poilsio ir turizmo centro direktorius Valdas Kanišauskas.

Jo didžiausias rūpestis – surinkti kelias dešimtis savanorių. Skelbiama, kad jais galės tapti ir nepilnamečiai, kuriems suėjo 16 metų.

V. Kanišauskas neslepia, kad savanoriauti tris dienas renginyje jaunimą galbūt skatina koncertinė programa, kuri bus vadinamojoje alaus ir muzikos zonoje.

Organizatoriaus paklausta, ar nepilnametis savanoris, matydamas, kaip koks dėdė apdovanojamas laimėjęs „alaus maratoną“, nesumanys to „žygdarbio“ pabandyti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Kanišauskas tvirtino, kad savanoriai bus kordinuojami, be to nepilnamečiams parduoti alkoholio draudžia įstatymas, drausminantis ir alumi prekiausiančius aludarius.

Amatų mugė – svarbiausia?

Tris dienas truksiantis Amatų, muzikos ir alaus festivalis keitė pavadinimą, kol jo pavadinime amatai ir alus pasikeitė vietomis: alus tapo paskutiniu pavadinimo žodžiu, o amatai – pirmuoju.

Ar iš tiesų amatai renginyje svarbiausi?

Vietos veiklos grupės „Pakruojo rajono partnerystė“ – vienos iš šio renginio organizatorių – įstaigos direktorė Marija Žiubrienė tvirtina, jog nieko svarbesnio šiame renginyje be amatų mugės nėra.

Direktorė pabrėžė, jog jos uždavinys į šį renginį sukviesti kuo daugiau amatininkų, jiems sudaryti sąlygas prekybai. Tam esą naudojamos ir europinio projekto lėšos – apie 20 tūkstančių litų.

REKLAMA

Didžioji šių lėšų dalis teks įvairiems renginio katalogams, plakatams, kvietimams gaminti.

Trys palapinės bus skirtos rankdarbius atvežusiems parduoti žmonėms pasislėpti nuo saulės ar lietaus.

Ar festivalyje amatai svarbiausi, jei mugė veiks tik vieną dieną?

„Mums mugė svarbiausia, kad ir vieną dieną. Juk vien į ją niekas nevažiuotų, o planuojama festivalyje sulaukti apie 10 tūkstančių žiūrovų ir dalyvių“, – apie numatomą antplūdį sakė M. Žiubrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų