REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Geriausia Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė nenustoja stebinti pasaulio, o ypatingai žiniasklaidos: Didžiosios Britanijos spauda plaukikę – giria, o rusai su vokiečiais vis dažniau meta kaltinimus vartojant dopingą arba prisiima nuopelnus už lietuvės rodomus rezultatus. Pirmadienio vakarą 16-metė privertė aiktelėti visą pasaulį. Po pusfinalio plaukimo švieslentėje užsidegę skaičiai – 1 min. 04,35 sek. – skelbė, kad ketverių metų senumo planetos rekordas, priklausęs tiesioginei lietuvės konkurentei finale Jessicai Hardy, pagerintas.

Britai džiūgauja

Daugiausiai liaupsių dėl pasiektų rezultatų, Rūta Meilutytė sulaukia iš britų žiniasklaidos. Vienas didžiausių Anglijos portalų dailymail.co.uk publikacijų pradžioje dažniausiai primena, kad plaukikė šiuo metu gyvena jų šalyje: „16-metei lietuvei, kurią treniruoja anglas Johnas Ruddas, rekordas jau ranka buvo pasiekiamas atrankos varžybose, tačiau tai ji padarė pusfinalyje ir paliko sau už nugaros J. Hardy. Kokios iš tikrųjų yra šios merginos galimybės?“

„Ši paauglė – neįtikėtina. Jai tik 16 metų, o ji sugebėjo susižerti prestižiškiausius titulus pasaulyje“ , – rašė telepgraph.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Rekordą pagerinusios lietuvės plaukimą stebėję užsienio televizijos komentatoriai neteko žado, o eterį užliejo emocijos.

Italijos televizijos kanalo „Rai Sport1“ komentatoriai nuo pirmųjų R. Meilutytės plaukimo sekundžių sakė, kad šios jos startas daug žada: „Beprotiškas Rūtos Meilutytės šuolis! Nuo pat pirmųjų sekundžių nematyti nė menkiausio slystelėjimo į šoną, stabiliai, užtikrintai ir tiksliai – traukia ir stumia, iriasi rankomis ir atsispiria kojomis.

REKLAMA

Puikiai apsisuka ir iš karto grįžta į stabilią eigą. Nuostabu, mes dalyvaujame pasaulio rekordo medžioklėje! Didingas Rūtos Meilutytės plaukimas su iš paskos plaukiančia ir iš paskutiniųjų bandančia neatsilikti Julija Efimova, kurios plaukimo maniera darosi perspausta – nelengva plaukti šalia olimpinės čempionės.“

„Kokia kova, kokia beprotiška kova – kova dėl pasaulio rekordo! Taip, rezultatas fantastiškas, tai 1:04.35 min., tai pasaulio rekordas! Fantastika, beprotiškas, pavojingas Rūtos Meilutytės plaukimas! Pagerintas pasaulio rekordas net be specialaus kostiumo, su kuriuo rekordą pasiekė jos pirmtakė. Rūta Meilutytė – pavojinga, šiurpą kelianti čempionė. Vos 16 metų!“ – negalėjo atsipeikėti rekordinį lietuvės plaukimą stebėję Italijos televizijos komentatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrėdami plaukimo kartojimą jie pabrėžė R. Meilutytės perfekcionizmą, tikslumą, akmeninę pusiausvyrą ir neįtikėtiną stabilumą viso plaukimo metu. „Ji spiriasi kaip niekas kitas, puikiai startuoja. Rūta Meilutytė yra šių varžybų fenomenas“, – sakė vienas komentatorių.

Meta kaltinimus vartojant dopingą

Po R. Meilutytės pagerinto pasaulio rekordo ir iškovoto aukso medalio, vokiečių žiniasklaida kaip ir po Londono olimpinių žaidynių, nerimsta. Vienas didžiausių Vokietijos portalų fr-online.de jau straipsnio pavadinime meta kaltinimus plaukikei: „įtariamoji vartojant dopingą“

Straipsnyje rašoma: „16-metė Rūta Meilutytė daro stebuklus ir toliau – Barselonoje ji tapo pasaulio čempionei. Tačiau jos sėkmė kelia abejonių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat publikacijoje priminta R. Meilutytės šeimos tragedija, kuomet žuvo plaukikės mama. Pirmadienį vakare lietuvė pagerino planetos rekordą, tačiau vokiečiai tuo suabejojo: „Tai ganėtinai įtartini skaičiai, tačiau ne Lietuvoje. Čia R. Meilutytė – tautos didvyrė, gimtinėje net kokteilis pavadintas jos vardu“.

„Googlinant“ jos vardą, paieškos sistema pirmiausiai siūlo papildomą sąvoką „dopingas“, - tvirtina vokiečiai. Tiesa, balsas.lt „googlinant“ jos vardą ir pavardę tokio pasiūlymo sistema kažkodėl neišmeta.

Balsas.lt primena, kad po Londono olimpinių žaidynių Lietuvos plaukimo perlu vadinamos R. Meilutytės triumfas išmušė Vokietijos televizijos kanalo ZDF komentatorių iš vėžių. Sutrikęs jis per apdovanojimų ceremoniją tesugebėjo pralementi, kad 15-metė verčiau tegul neskuba džiaugtis, nes ji dar turi nesuklupti atliekant dopingo kontrolę.

Tuo tarpu finale įveikusi Rusijos plaukikę Juliją Efimovą, Rusijos pirmojo kanalo komentatorius pareiškė, kad lietuvę išmokė plaukti būtent jų šalis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų