REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmet pasaulyje apie 125 tūkstančiai žmonių miršta nuo gyvačių įkandimų. Daugelis iš jų miršta dar nespėję nuvykti į ligoninę. Todėl Kalifornijos universiteto mokslininkai sukūrė naują nosies purškalą, kuris gali pakeisti tokias tendencijas, rašo news.discovery.com.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes stengiamės pakeisti žmonių mąstyseną apie mirimus nuo gyvačių įkandimų, sukurdami nebrangią, karščiui atsparią, lengvai naudojamą priemonę. Ji bent suteiks žmonėms papildomai laiko nuvykti į ligoninę“, – pasakoja daktaras Mattas Lewinas.

REKLAMA

„Antivenom“ ir kiti vaistai nėra pakankamai patogūs juos naudoti laukinėje gamtoje, todėl naujasis preparatas suteiks daugiau praktiškumo jį naudoti bet kokioje aplinkoje. Nosies purškale yra tokios veikliosios medžiagos kaip neostigminas, kuris jau daug metų naudojamas nuo gyvačių įkandimo.

Balandžio mėnesį daktaro M. Lewino komanda jau išbandė preparatą su savanoriu, o gegužę, daktaras iš Indijos davė nosies purškalą pacientui, kuriam dėl gyvatės įkandimo suparalyžiavo veidą. Vaistas buvo efektyvus ir per 30 minučių paralyžius praėjo.

Mokslininkai iš Kalifornijos universiteto dar vykdo vaisto bandymus su pelėmis. Todėl, jei iki preparato pasirodymo vaistinėse jums įgels gyvatė, nebandykite iščiulpti nuodus, o kuo greičiau vykite į ligoninę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų