REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybos Klaipėdoje žengia į kitą etapą. Nuo dokumentų derinimo pereinama prie statybos darbų. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos indėlis į projekto įgyvendinimą jame dalyvaujančių specialistų vertinamas kaip konstruktyvus bei operatyvus. Savo ruožtu Klaipėdos vadovai primena, jog miestui su kaupu įvykdžius prisiimtus įsipareigojimus, laukiama lygiaverčio Lietuvos Respublikos Vyriausybės atsako.

REKLAMA
REKLAMA

SGD specialiojo plano rengėja UAB „Sweco Lietuva“ padėkojo Klaipėdos miesto vadovybei už operatyvumą, nes pirmasis statybos leidimas, skirtas parengiamiesiems dujotiekio statybos darbams pradėti, buvo išduotas trumpiausiais terminais. Laikinos statybos aikštelės ir laikino privažiavimo kelio teritorijos paruošimo bei įrengimo darbai pradedami nedelsiant.

REKLAMA

Anot Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, vykstant valstybei svarbaus objekto, kuris dėl savo specifikos miestiečių yra vertinamas nevienareikšmiškai, statyboms, uostamiestis nepriekaištingai ir itin greitai įvykdė visus reikalavimus. „Savo ruožtu Vyriausybė neskuba tesėti atsakomųjų pažadų, ir tai pagrindas teirautis priežasčių“, – sakė A. Šulcas.

Diskusijose dėl SGD terminalo statybų Klaipėdoje praėjusių metų pradžioje buvo fiksuota, kad, sudarydamas sąlygas šiam prioritetiniam valstybės projektui įgyvendinti bei atsižvelgdamas į krovos objekto riziką, uostamiestis mainais laukia kompensavimo priemonių paketo.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet buvo sutarta dėl keturių miestui reikšmingų projektų: trijų Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcijos, Pietinio aplinkkelio, naujo baseino statybų bei Klaipėdos pilies bastiono komplekso atkūrimo – pripažinimo valstybei svarbiais ekonominiais ir kultūriniais projektais bei atitinkamo finansavimo, numatant galimybę finansuoti miesto socialinius ir ekonominius projektus iš kasmet skiriamos VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos gaunamo pelno dalies. Šių įsipareigojimų įvykdymo Klaipėda tebelaukia.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų