REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rugpjūčio 22 dieną Čagčarane per iškilmingą ceremoniją Lietuvos vadovaujama Goro provincijos atkūrimo grupė (PAG) atsakomybę už saugumą visoje Goro provincijoje oficialiai perdavė vietos valdžiai. Nuo šiol Goro provincijoje, kurios atstatymu aštuonerius metus rūpinosi Lietuva, saugumą užtikrins Afganistano nacionalinės saugumo pajėgos – kariuomenė ir policija.

REKLAMA
REKLAMA

Ceremonijoje oficialų dokumentą, liudijantį apie tai, kad Afganistano nacionalinės saugumo pajėgos perėmė atsakomybę už saugumą likusiuose šešiuose Goro provincijos rajonuose (Doleinos, Šarako, Tulako, Sagaro, Taivaros ir Pasabando), pasirašė Goro provincijos gubernatorius Sayed Anwar Rahmati, 207-ojo Afganistano nacionalinės armijos korpuso vadas generolas majoras Taj Mohammad Jahid, Afganistano uniformuotosios policijos vadas Gore pulkininkas Delawar Shah Delawar ir PAG vadas plk. Tomas Masaitis.

REKLAMA

„Ši diena svarbi visiems, kurie kartu dirbo bendram tikslui, siekiant sukurti šviesesnę Goro provincijos ir viso Afganistano ateitį. Šiandien mūsų saugumo pajėgos yra pasirengusios savarankiškai užtikrinti saugumą mūsų provincijoje. Neįmanoma sulyginti to, kas buvo anksčiau ir dabar. Afganistano kariai ir policija kiekvieną dieną gyja vis didesnį Goro žmonių pasitikėjimą. Ir už tai mes dėkojame jūsų kariams, kurie padėjo didinti mūsų saugumo pajėgų profesionalumą“, – sakė Goro provincijos gubernatorius Sayed Anwar Rahmati, dėkodamas Lietuvai ir tarptautiniams partneriams, prisidėjusiems atkuriant Goro provinciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nuoseklus NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų žingsnis, perduodant atsakomybę Afganistano valdžiai už saugumą provincijoje ir žinia visiems, kad Lietuvos vadovaujama PAG sėkmingai atliko savo misiją Gore. Nuo šios akimirkos vietos valdžia yra atsakinga už saugumą visoje Goro provincijoje,“ – ceremonijoje sakė PAG vadas pulkininkas Tomas Masaitis ceremonijoje.

Pasak PAG vado, Afganistano nacionalinės saugumo pajėgos padarė milžinišką pažangą, per keletą metų įgijo reikiamos patirties ir yra pajėgios veikti savarankiškai. „Tikime, kad ši pažanga bus ilgalaikė, nes ilgus metus mes dirbome kartu su vietos saugumo pajėgomis ne tik dalindamiesi savo, bet ir patys įgydami didžiulės patirties,“ – sakė PAG vadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Lietuvos kariai ir kitų Gore bendradarbiaujančių šalių kariai yra apmokę per 700 įvairaus rango Afganistano nacionalinės policijos pareigūnų ir daugiau kaip 200 Afganistano nacionalinės kariuomenės karių.

Ceremonijoje kartu su Lietuvos vadovaujamos PAG atstovais dalyvavo ir Goro provincijos administracijos vadovai, vietos saugumo pajėgų vadovybė, vietos bendruomenės nariai. Bendroje rikiuotėje stovėjo Lietuvos kariai ir Afganistano nacionalinių saugumo pajėgų atstovai.

Renginio metu Goro provincijos gubernatorius kartu su vietos saugumo pajėgų vadovybe įteikė apdovanojimus Lietuvos ir vietos saugumo pajėgų kariams ir policijos pareigūnams, pasižymėjusiems per saugumo užtikrinimo operacijas Goro provincijoje.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų