REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisydamas griuvimo pirmajame rate, 15-metis Route77 Energy MVRD Honda komandos narys Arminas Jasikonis #77 priešpaskutiniame Europos Motokroso čempionato etape EMX250 (motociklai iki 250 kub. cm.) užėmė 19-tą vietą. Savaitgalį Anglijoje, Matterley Basin trasoje vyko viena didžiausių motokroso fiestų – Europos ir Pasaulio motokroso čempionato etapas, kuriame startavo nuo mažiausiųjų (vaikų su motociklais iki 65 kub. cm. ) iki didžiausiųjų (vyrai su motociklais virš 450 kub. cm). Neįprastai daug klasių per vieną savaitgalį apjungiantis renginys dėl itin gausaus dalyvių būrio startavo ne, kaip įprasta, šeštadienį, tačiau kvalifikaciniai važiavimai ir pusfinaliai prasidėjo jau penktadienį, kur puikiai sekėsi mūsų tautiečiui Arminui Jasikoniui. Pirmus metus suaugusiųjų klasėje važiuojantis 15-metis anykštėnas puikiai pasirodė pusfinalyje, kur aplenkė už save daug labiau patyrusių sportininkų ir finišą pasiekė 7-toje pozicijoje. Jau pusfinalyje Armino klasėje užvirė įdomi kova tarp čempionato lyderio Jeremy Seewer bei svečio iš JAV Thomas Covington. 24 minutes trukusioje kovoje amerikietis aplenkė šveicarą vos 1 sekunde.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį startavo Pasaulio čempionato kvalifikaciniai važiavimai bei Europos EMX125 kub.cm. klasė, kurioje visą sezoną nesustabdomas buvo mūsų kaimynas iš Latvijos Pauls Jonass, kuris nugalėjo ir čia taip iškovodamas Europos čempiono titulą.

REKLAMA

Didžiulė žiūrovų minia visgi labiausiai laukė sekmadienio, kuomet prie starto stojo elitinės Pasaulio čempionato klasės MX1, MX2 bei Armino klasė EMX250. Ši diena nebuvo tokia sėkminga daugkartiniam Lietuvos čempionui bei Europos bronzos medalio laimėtojui Arminui, nes startas nepasisekė ir galiausiai perspektyviausias Lietuvos motokrosininkas buvo užkabintas konkurento ir griuvo, ko pasėkoje jis atsidūrė paskutinėje pozicijoje. Visgi Arminui užsispyrimo netrūko ir nepaisydamas kiek apgadinto motociklo anykštėnas pradėjo kopti pozicijomis aukštyn ir finišą pasiekė 19-toje vietoje tarp 52 dalyvių, kas leido jam į savo sąskaitą įsirašyti 2 įskaitinius taškus. Po važiavimo Arminas buvo kiek nusiminęs, tačiau daug vilčių dėjo į naujai ruošiamą motociklą:

REKLAMA
REKLAMA

“Startas buvo prastas, tad stengiausi iškart lenkti kuo daugiau varžovų, visgi penktame posūkyje susikabinome su kitu sportininku ir griuvau. Atsikėlęs išvažiavau 38-as, prisivijęs kitus stengiausi kuo greičiau judėti į pozicijomis į priekį, tačiau buvo nelengva, nes sunku buvo atrasti geras linijas lenkimui. Pavyko pakilti iki 19-os vietos, tačiau likus 2 ratams pritrūko jėgų prisivyti kitus varžovus tad taip ir pasiekiau finišą. Rezultatas, aišku, netenkina mūsų, žinau, kad galime geriau. Dabar važiuosime į Belgiją, kur ruošimės už dviejų savaičių Lieropo trasoje vyksiančiam paskutiniam Europos čempionato etapui, o prieš jį dar Lenkijoje testuosime naujai ruošiamą motociklą, kuris turėtų būti galingesnis už dabartinį”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Armino klasėje tądien stipriausias buvo jau minėtas Jeremy Seewer, antras liko britas Steven Clarke, trečias šveicaras Valentin Guillod.

Elitinėje MX1 klasėje startavo kitas lietuvaitis Nerijus Rukštela, kuriam pirmas važiavimas nebuvo itin sėkmingas, nes uteniškis griuvo ir nebaigė važiavimo. Visgi antrame važiavime Nerijus įrodė, kad gali būti tarp 20-ties stipriausių pasaulio važiuotojų ir finišavo 19-as, taip bendroje įskaitoje užimdamas 23-ią vietą. Šiame etape prastai pasirodė, tačiau 7-ąjį Pasaulio čempiono titulą iškovojo italas Antonio Cairoli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų