REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

"Ekrano" futbolo akademija Vilniuje visus miestiečius pakvietė į atvirų durų dieną. Jos metu svečiai galėjo ne tik susipažinti su akademijos veikla, išgirsti apie treniruotes, pamatyti „Ekrano“ komandos iškovotus trofėjus, nusifotografuoti prie žaismingo futbolininko stendo, bet ir sužaisti draugiškas rungtynes su akademijos auklėtiniais ir tėveliais, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu FKE akademijos treneriai Vaidas Sabaliauskas, Nerijus Budraitis, Donatas Šimėnas įvairaus amžiaus vaikų grupėms rengė atviras treniruotes, būrė vaikus į komandas ir vadovavo atkaklioms rungtynėms. Su vaikais ir tėveliais patirtimi dalinosi ir pagrindinės "Ekranas" komandos treneris Valdas Dambrauskas. Trenerio vadovaujami ir instruktuojami akademijos auklėtiniai ir norintys jais tapti vaikai, turėjo galimybę išbandyti savo futbolininko gebėjimus įvairių testų metu, pvz. įveikti kliūtinio varymo "Manchester United" testą.

REKLAMA

Organizatoriai, siekdami parodyti, kad futbolą smagu žaisti visiems šeimos nariams, organizavo smagias pramogas ir tėveliams. Vyko linksmosios kamuolio varymo estafetės, kurias kuo greičiau įveikti bandė ir keturmetis, ir penkiasdešimtmetis dalyvis. Futbolą galima žaisti ir susikabinus rankomis - tėčiai ir mamos su vaikų pagalba turėjo pademonstruoti šeimos vienybės įgūdžius žaidžiant futbolą.

Renginio kulminacija tapo mažiausių vaikų - 5-6 mečių berniukų rungtynės su renginio dalyvių ir žiūrovų mamų komanda. Po dviejų kėlinukų šiose atkakliose rungtynėse teisėjas užfiksavo lygiąsias - 1:1. Teko mušti baudinius ir tik po jų rungtynes rezultatu 4:3 laimėjo jaunieji žaidėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Mamos išsiskyrė ne tik kovingumu, bet ir varžybų organizatorių buvo apdovanotos už garbingą žaidimą - mat mažiesiems varžovams atkakliose dvikovose nugriuvus, nedelsdamos puldavo varžovams padėti atsikelti ir paguosti, pamiršusios savo komandos interesus.

Po rungtynių kalbinta mama Giedrė sakė, kad futbolas jai nėra svetimas, tad ir žaisti jį kartu su šeima buvo smagu. „Įspūdžiai patys geriausi. Nuostabus oras. Puiki diena. Vaikai nuostabūs, žvaigždės būsimos. Žodžiu, viskas labai puiku. Kai tris kartus per savaitę veži vaiką į futbolo treniruotes, tai jau truputį gaudaisi ir žaidime. Tokias šventes, kuriose visi šeimos nariai gali žaisti futbolą, vertinu labai gerai. Manau, kad tokių švenčių, kurios būtų skirtos šeimai kartu praleisti laiką turi būti daugiau. Tai ne tik proga pabūti visiems kartu, bet ir geras vaiko, lankančio futbolo treniruotes, palaikymo būdas“ – kalbėjo FKE akademijos septynmečio futbolininko Mato mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiugu, kad sūnus nori treniruotis, nereikia jo nei traukti, nei pastūmėti futbolo link. Patriko dėka ir aš šiandien esu čia, džiaugiuosi, kad jam pasisekė iškovoti prizą. Linkiu, kad jam sektųsi ir toliau. Pasitaikius progai stengiamės visi kartu pažaisti futbolą. Norėčiau, kad ir mokslai jam neliktų paskutinėje vietoje, ir futbolas eitų greta jų, kad jis spėtų viską“ – pasakojo jaunojo ekraniečio dešimties metų Patriko tėtis.

„Iš pradžių greičio reikėjo, o po to jau buvo galima laisvai žaisti“ – tėčiui pritarė Patrikas.

REKLAMA

FKE akademijos treneris Vaidas Sabaliauskas sakė, kad šventėje netrūko nei linksmų treniruočių, nei atkaklių rungtynių, o visi dalyviai tryško entuziazmu.

„Labai smagu, kad susirinko gana daug žmonių, daug jaunimo. „Užskaitau“ šią atvirų durų dieną. Manau, kad ji tikrai pavyko. Vaikai, kaip matėme, buvo pasipuošę plačiomis šypsenomis. Visose mūsų rungtyse ir treniruotėse jie dalyvavo su dideliu noru. Nėra taip, kad kažką darytų atsainiai. Jie pilni entuziazmo, jie myli futbolą.“ – pasakojo treneris.

„Matėme, kad ir tėvelių susirinko nemažai. Tiek mamytės, tiek tėveliai noriai dalyvavo pramogose su savo vaikais, varžėsi estafetėse. Futbolas yra gyvenimo būdas. Futbolas gali būti visos šeimos žaidimas. Gali žaisti ir mamos, ir tėveliai, ir seneliai. Juk vyksta ir šeimų futbolo turnyrai, kurie gana populiarūs“ – apie tėvelių ir vaikų pramogas įspūdžiais dalijosi V. Sabaliauskas. „Manau, kad tokios šventės tikrai skatina susidomėjimą futbolu, sveiką gyvenseną. Tokias šventes, kokią dabar surengė FK „Ekranas“, turėtų rengti ir kiti klubai. Ne tik A lygos, bet ir mažesnių miestelių komandos tai galėtų daryti bent kartą per vasarą“ – ragino FKE akademijos treneris.

FK „Ekranas“ akademija duris Vilniuje atvėrė 2011-ųjų metų rugsėjį ir šiandien FKE akademijos narių skaičius jau viršija šimtą vaikų. Į Akademiją priimami 6-9 metų berniukai į pradedančiųjų grupes ir 10-14 m. - į mokymo grupes. Taip pat kviečiami bendradarbiauti ir treneriai su savo turimomis vaikų grupėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų