REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto savivaldybės administracija jau atsargiau ėmė kalbėti apie būtinybę apmokestinti automobilių stovėjimą ir miesto centre esančiuose kiemuose. Iki šiol administracijos vadovas Vladas Damulevčius teigė, kad pasiremiant Klaipėdos patirtimi apmokestinti kiemus iš principo yra būtina, kadangi daug vairuotojų nemokamai statydami savo transporto priemones kiemuose taip vengia mokėti rinkliavą, o centre gyvenantys šiauliečiai skundžiasi, kad nebegali pasistatyti savo automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusią savaitę buvau susitikęs su rinkliavą administruojančios bendrovės atstovais ir kalbėjomės dėl kiemų apmokestinimo. Daug neatsakytų klausimų kyla, nesinori, kad būtų taip, kaip su rūkymo draudimu viešose vietose – priimsim sprendimą, bet jo neis įgyvendinti“, - pirmadienį sakė V. Damulevičius.

REKLAMA

Daug neaiškumų

Pasak jo, neatsakyti klausimai – kam skirti leidimą (buto savininkui ar automobilio), ką daryti su antru automobiliu (pradžioje bandyta jį apmokestinti brangiau). Taip pat neaišku, ką daryti su tais gyventojais, kurie turi suformavę ir užregistravę savo daugiabučio namo sklypus – teisiškai tokie sklypai yra privati teritorija, tad nebūtų galima rinkti rinkliavos.

„Tiems gyventojams jų užregistruoti sklypai turėtų būti pliusas, ne minusas. Reikia sudaryti sąlygas, kad ir jie neliktų nuošalėje, nes jų teritorijoje mes negalėsime įvesti rinkliavos. Kviesimės bendrijas ir kitus, ieškosime bendro sprendimo“, - samprotavo valdininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Skubėti nenori

V. Damulevičiaus teigimu, skubant priimti kiemų apmokestinimą gali kilti įvairių nesusipratimų, panašiai, kaip ir priėmus draudimą rūkyti bulvare ir kitose miesto viešose vietose. Nors ir draudžiama rūkyti bulvare, bet lauko kavinėse ir toliau rūkoma. Verslininkai sako, kad neleidžiant rūkyti, praras klientus bei pelną, nes valdininkai nesugalvojo kitų alternatyvų, kur kavinių klientai galėtų rūkyti.

„Dabar nebegaliu pietauti bulvare, nes kaip tada bus, jei šalia pietaujantys lankytojai rūkys, o aš nieko negalėsiu padaryti. Galime su policija ir Viešosios tvarkos skyriumi pagąsdinti vieną kitą klientą, kad žmonės įprastų. Bet tai ne išeitis“, - galvą suko V. Damulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikėtis policijos pagalbos valdininkai vargu ar galėtų. Prieš keletą savaičių susitikime su verslininkais dalyvavęs Šiaulių miesto policijos viršininkas nedviprasmiškai pasakė, kad trūkstant finansinių ir žmogiškų išteklių policija reidų ar bent sustiprintos kontrolės lauko kavinėse nedarys.

Mindaugas LAURINAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų