REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justina Mitkaitė, LRT radijo naujienų tarnyba, LRT.lt Rudenį Vilniuje padidėjusias transporto spūstis turėtų sumažinti intensyvesnis visuomeninio transporto darbas. Dažniau važiuos greitieji autobusai, kitiems autobusų ir troleibusų maršrutams taip pat skiriama daugiau transporto priemonių.

Be to, atsižvelgiant į išaugusį keleivių srautą, keisis ne tik tvarkaraščiai, bet ir kai kurios važiavimo trasos. Pasak įmonės Vilniaus viešasis transportas generalinio direktoriaus Gintaro Nakučio, po vasaros įprastai padidėjančios spūstys mieste turėtų būti didesnės tik pirmąjį mėnesį, o vėliau sumažėti.

Siekiant sumažinti transporto grūstis Vilniuje, G. Nakutis ragina lengvųjų automobilių vairuotojus pasinaudoti galimybe kai kuriuose gatvėse važiuoti viešajam transportui skirtomis juostomis. Tai leidžiama tiems automobiliams, kuriuose kartu su vairuotoju važiuoja ne mažiau keturių žmonių.

Anot Vilniaus viešojo transporto vadovo, pora mėnesių Vilniuje veikianti visuomeninio transporto reforma daugumos gyventojų pagal apklausas vertinama teigiamai, ypač greitųjų autobusų atsiradimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų