REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Janina VANSAUSKIENĖ

Vakar Pakruojo ligoninėje savo du mažamečius sūnus aplankė Pakruojo rajono gyventoja, grįžusi iš Anglijos. Jauna moteris su vyru emigracijoje dirbo, o vaikus prižiūrėjo močiutė.

REKLAMA
REKLAMA

Berniukai į ligoninę buvo atvežti iš mokyklos, įtarus organizmo išsekimą dėl maisto stokos. Tačiau aiškėja, kad dar viena vaikų badu marinimo istorija, išplatinta kai kurių televizijų, bliūkšta, o vaikai tapo nesantaikos tarp močiučių aukomis.

REKLAMA

Susirūpino mokytojai

Šešerių ir septynerių metų broliukai pirmąsias mokslo metų dienas leidžia ligoninėje. Vaikai ten buvo išvežti iš vienos Pakruojo rajono mokyklos.

„Antrąją mokslo metų dieną atidžiau apžvelgėme mokinius. Vienas iš močiutės globai paliktų broliukų, pernai lankęs mūsų mokyklą, atrodė labiau sulysęs nei pernai, skundėsi, kad jam šalta. Vaikas pasisakė rytą nieko nevalgęs“, – apie pedagogų susirūpinimą kalbėjo mokyklos direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi mokyklos valgykloje pietūs dar nebuvo paruošti, pedagogai vaikams padavė karštos arbatos, duonos.

Berniukus apžiūrėjusi bendruomenės slaugytoja nusprendė, kad juos vertėtų parodyti medikams.

„Globėjos paklausėme, ar galime vaikus vežti pas gydytojus, pakvietėme važiuoti kartu. Tačiau močiutė sakė tą dieną blogai jaučiasi ir važiuoti negalės, bet neprieštaravo, kad vaikus nuvešime apžiūrėti gydytojams“, – redakcijai sakė mokyklos vadovė.

Broliukai buvo paguldyti į ligoninę jų sveikatai stebėti.

Medikai badavimo nenustatė

Buvo iškviesta berniukų mama. Vakar iš ryto ji lankė sūnus ligoninėje. Berniukai atrodė žvalūs ir niekuo nesiskundė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakruojo savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Giedrė Židonienė redakciją informavo, jog medikai vaikų išsekimo dėl badavimo nenustatė.

„Maisto mums netrūko“

Močiutę – vaikų globėją – vakar aplankė socialiniai darbuotojai, seniūnas. Jie neturėjo žinių, kad globai anūkus priėmusi 53 metų moteris jų galėjo neprižiūrėti.

Namus rado tvarkingus, šaldytuvą pilną maisto produktų. Su redakcija kalbėjęs seniūnas abejojo maisto stygiumi vaikams.

„Ar gali trūkti maisto vaikams, jei katino lėkštėje – kotletas?“ – retoriškai klausė seniūnas.

REKLAMA

„Šiaulių kraštas“ aplankė vaikų globėją, prižiūrinčią penkis dukters vaikus.

„Mums maisto niekada netrūko. Dukra skambindavo, klausdavo, kai reikia atsiųsdavo pinigų“, – kalbėjo dėl televizijų išplatinto skandalo susijaudinusi moteris. – Tie vaikai valgė kaip ir visi, niekuo nesiskundė. O kad jie liesi, tai ir aš ne iš storų, tėvas ir motina ploni, kaip vaikai gali būti stori?“

Moteris sakė, jog duktė tvarko vaikų dokumentus ir po šio skandalo ketina juos išsivežti į Angliją.

Vasarojo vienuolika anūkų

Moteris pasakojo, kad anūkai žinojo, kad tėvai išvažiavo uždirbti pinigų, todėl jokių problemų nekildavo.

REKLAMA

Šią vasarą jos namuose gyveno ir kita duktė su šešiais vaikais, todėl prie stalo sėsdavo vienuolika pusseserių ir pusbrolių.

Ligoninėje atsidūrusių broliukų vyriausioji sesutė šią vasarą išvažiavo pas mamą atostogų ir apsisprendė atgal pas močiutę į kaimą nebegrįžti.

Grasino televizijomis?

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja sakė, kad po šia istorija slepiasi kiti dalykai. Medikams, nusprendus berniukus paguldyti į ligoninę, kilo nesantaika tarp močiučių.

Berniukus globojusi moteris ir redakcijai sakė, jog gauna grasinančias žinutes iš kitos vaikų močiutės, kuri gyvena Anglijoje.

„Ji seniai mums grasino televizijomis. O dabar pasinaudojo ta proga, kad vaikai išvežti tirti sveikatos“, – susijaudinusi kalbėjo sodietė, ketinanti kreiptis į teisėsaugos institucijas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų