REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Sezonui besirengiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienį dar kartą išbandė jėgas su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komanda. Kaune už uždarų durų vykusiame mače žalgiriečiai vėl nugalėjo Europos taurės laimėtojus 86:73 (17:17, 28:19, 15:23, 26:14).

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę abi komandos jau buvo susitikusios Vlado Garasto taurės finale Klaipėdoje. Tada žalgiriečiai turėjo daugiau vargo ir laimėjo susitikimą 96:93. Šį kartą „Lokomotiv-Kuban“ gretose jau rungtyniavo ir prie komandos prisijungęs Simas Jasaitis.

REKLAMA

Šeštadienio rungtynėse nežaidė išvakarėse nežymiai kojos raumenį patempęs Justinas Dentmonas, o jį startiniame penkete pakeitęs Kasparas Vecvagaras įmetė pirmąjį dvitaškį su pražanga. Pirmajame kėlinyje nutrūko Pauliaus Jankūno 27 iš eilės pataikytų baudų serija, bet jis pelnė 4 taškus po savalaikių Tado Klimavičiaus perdavimų ir „Žalgiris“ pirmavo 11:7. Rusai buvo išsiveržę į priekį, tačiau Vytenis Čižauskas ir Siimas-Sanderis Vene rado kelius link krepšio ir po 10 minučių žaidimo rezultatas buvo lygus 17:17.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąjį ketvirtį tritaškiais pradėjo Tomas Dimša ir iš 8 metrų pataikęs Artūras Milaknis. P.Jankūnas pelnė 5 taškus iš eilės, o jo pradėtą spurtą puikiai pratęsė „Žalgirio“ jaunimas. T.Dimša pasižymėjo po puolime atkovoto kamuolio, perėmęs kamuolį įdėjo Vaidas Kariniauskas ir kitoje atakoje savo sąskaitą papildė dvitaškiu su pražanga – 37:28. Kiek vėliau T.Klimavičius dar kartą puikiai po krepšiu surado P.Jankūną, baudas sumetė K.Vecvagaras ir paskutinei atakai „Žalgiris“ dar turėjo 23 sekundes. Per jas kauniečiai puikiai įvykdė per minutės pertraukėlę nubraižytą Ilias Zouro derinį ir P.Jankūnas užbaigė antrąjį kėlinį tritaškiu – 45:36.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiojo kėlinio pradžioje tritaškį įmetė A.Milaknis, iš po krepšio pasižymėjo P.Jankūnas, T.Klimavičius ir greitą ataką užbaigęs Vytenis Lipkevičius, o „Žalgiris“ įgijo 14 taškų pranašumą – 54:40. Po svečių komandos minutės pertraukėlės „Lokomotiv-Kuban“ suaktyvino gynybą, pataikė keletą tritaškių ir laimėjo 5 minučių atkarpą net 19:2. Taškų baudą prieš pat kėlinio badą nutraukė tritaškį iš kampo pataikęs P.Jankūnas – 60:59.

Visai kitaip žalgiriečiai rungtyniavo prasidėjus ketvirtajam kėliniui. P.Jankūnas pelnė 7 taškus, V.Lipkevičius ir A.Milaknis smeigė po tritaškį, o pro galinę liniją prasiveržęs S.Vene galingu dėjimu užbaigė ataką – 76:65. Kauniečiai nebesižvalgė atgal ir toliau neleido rusams pagalvoti apie intrigos sugrįžimą. Paskutines 6 minutes „Žalgiris“ žaidė tokiu penketu – V.Čižauskas, V.Kariniauskas, T.Dimša, S.Vene ir T.Klimavičius – bei dar labiau padidino persvarą. T.Klimavičius pelnė dvitaškį su pražanga, V.Kariniauskas pridėjo 4 taškus, S.Vene dar kartą įdėjo ir atliko juvelyrinį perdavimą T.Dimšai – 86:69. Per paskutinę minutę skirtumas kiek aptirpo, bet neaptemdė puikaus žalgiriečių žaidimo – 86:73.

REKLAMA

„Žalgiris“: P.Jankūnas 27 (7 atk. kam.), V.Kariniauskas 11, A.Milaknis 9 (5 atk. kam.), V.Lipkevičius 8, T.Dimša 7, T.Klimavičius 7 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), S.Vene 6, K.Vecvagaras 5, V.Čižauskas 4 (4 rez. perd.), M.Kupšas 2, T.Jogėla 0.

„Lokomotiv-Kuban“: D.Brownas 14, M.Grigorjevas 13, A.Žukanenko 11.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų