REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Vakar Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pasirašė įsakymą skirti griežtą papeikimą Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) direktoriui Vidmantui Svečiuliui dėl pravaikštos. V. Svečiulis traukiasi iš pareigų.

Atleidžiamas nuo rugsėjo 19 dienos

Ministras V. Mazuronis pasirašė V. Svečiulio rugsėjo 6 dieną Aplinkos ministerijai įteiktą prašymą atleisti jį iš ŠRAAD vadovo pareigų. Postą V. Svečiulis praranda nuo rugsėjo 19 dienos.

Iki atleidimo dienos direktorius įpareigotas perduoti visus dokumentus ŠRAAD direktoriaus pavaduotojai Virgilijai Kozakienei. Ji laikinai eis vadovės pareigas.

Su pareigas paliekančiu direktoriumi V. Svečiuliu susisiekti nepavyko – jis telefonu neatsiliepė.

Paviešino „Šiaulių kraštas“

Griežtas papeikimas V. Svečiuliui skirtas už pravaikštą. Ji į viešumą išlindo po „Šiaulių krašto“ publikacijos ("Aplinkosaugininkų vadas – geras „bėgikas“, 2012-06-12).

REKLAMA
REKLAMA

Ministro sudaryta komisija konstatavo, kad ŠRAAD direktorius šiurkščiai pažeidė darbo drausmę, kai tris gegužės dienas turėjęs dalyvauti Alytuje vykusiame Valstybinių aplinkos apsaugos inspektorių tarybos organizuotame tarptautiniame pasitarime, skirtame pasidalyti patirtimi su kolegomis iš Latvijos ir Estijos, jame dalyvavo tik pusantros dienos.

REKLAMA

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, gavęs direktoriaus prašymą, tąsyk pasirašė įsakymą dėl tris dienas turėjusios trukti V. Svečiulio komandiruotės, jam buvo išmokėti komandiruotpinigiai.

Nusiskundimų dėl V. Svečiulio darbo grafiko Aplinkos ministerija yra sulaukusi ir anksčiau: direktorius neatvykimus į darbą pateisindavo nedarbingumo lapeliais. Aplinkos ministerijai kilę įtarimų dėl to, kad V. Svečiulio ligos kartais tetrukdavo vieną dieną.

Vertinant praėjusių metų darbo rezultatus ŠRAAD direktoriaus darbas buvo įvertintas patenkinamai.

REKLAMA
REKLAMA

V. Svečiulio darbo vietoje pasigesdavo ir žurnalistai. „Šiaulių kraštas“ ne kartą sulaukė signalų, kad Trakuose (ten jo žmonai buvo suteiktas tarnybinis butas), besikuriantis direktorius ŠRAAD vadovavęs ir iš ten.

Pavaduotojas – irgi su klaustuku

ŠRAAD byra tarsi kortų namelis.

Aplinkos ministerijos akiratyje ne tik V. Svečiulis, bet ir jo pavaduotojas Alfonsas Pundza.

Dešinioji V. Svečiulio ranka Šiaulių apylinkės teisme kaltu pripažintas dėl piktnaudžiavimo tarnyba, turto pasisavinimo, neteisėto mokėjimo priemonių ar jos duomenų panaudojimo, dokumentų suklastojimo ir jų panaudojimo. Šis nuosprendis yra apskųstas.

Jei aukštesnės instancijos teismuose A. Pundza bus pripažintas kaltu, jam taip pat gali tekti palikti postą ŠRAAD.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų