REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupus radinys Panevėžio rajone: rasta automobilyje sudeginta mergina

Sulaikyti du įtariamieji. Policija pateikė įvykių chronologiją

Tragiškas įvykis užfiksuotas Panevėžio rajone, Velžio seniūnijoje esančiame miške. Jame šeštadienio rytą buvo rastas sudegintas automobilis, kuriame buvo 17 metų mergina, praneša lrytas.lt.

(papildyta 15:18) Pranešama, kad jau yra sulaikyti du įtariamieji, kurie įvykdė kraupią merginos žmogžudystę. Abu sulaikytieji yra gerai žinomi policijai. Vienas gimęs 1991 metais, kitas - 1980 m.

Manoma, kad auka buvo išprievartauta, o vėliau sudeginta su visu automobiliu.

Policija teigė, kad mergina pati pranešė apie jos pagrobimą. Ji skambino būdama automobilio bagažinėje. Mergina prisistatė ir teigė, kad ją išžagino ir pagrobė. Bendrosios pagalbos centras tokio skambučio sulaukė apie 7.30 val. Tačiau policija negalėjo identifikuoti merginos buvimo vietos. Auka buvo Panevėžio rajono gyventoja.

Policija negalėjo nustatyti merginos buvimo vietos, kadangi ji skambino iš telefono be SIM kortelės.

Apie 8 val. mišku ėję žmonės pamatė degantį automobilį ir apie tai pranešė ugniagesiams. Vos tik užgesinus liepsnas, bagažinėje buvo rastas sudegęs merginos kūnas. 

REKLAMA
REKLAMA

Policija aiškinasi įvykio aplinkybes.

Pateikiame chronologinę pranešimų policijai ir policijos veiksmų seką, susijusią su šiandien dienos įvykiu Panevėžio rajone, kai sudegusiame automobilyje buvo rastas merginos kūnas:

REKLAMA

2013-09-21 7.11.58 val., Bendrojo pagalbos centro (toliau – BPC) operatorė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojui (toliau – budėtojas) pranešė, kad bendruoju pagalbos telefonu paskambino mergina, kuri pranešė, jog yra pagrobta ir vežama automobilio bagažinėje.

7.14.40 val. BPC operatorė budėtojus sujungia su paskambinusia mergina, kuri praneša, kad yra automobilio „VW Passat“ bagažinėje. Budėtojas aiškinasi, kur ji yra ir kur ją veža. Išsiaiškina, kad tai galėtų būti Dembava.

7.17 val. budėtojas siunčia policijos ekipažą į Dembavą.

7.18.45 val. BPC dar kartą budėtojus sujungia su mergina. Jis išsiaiškina, kad mergina išprievartauta, ją gali paskandinti, sužino, kokios markės ir spalvos automobiliu vežama mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Gauta informacija perduodama 4 mieste ir Panevėžio rajone dirbantiems ekipažams. Pareigūnų ekipažai dirba Dembavoje ir jos apylinkėse, ypatingas dėmesys skiriamas vandens telkiniams.

7.24.16 val. BPC bendrauja su policija ir praneša, kad mergina važiuoja automobilio bagažinėje, tačiau BPC nemato skambinančiosios telefono numerio ir negali nustatyti jos buvimo vietos judėjimo krypties.

7.25.22 val. budėtojas skambina BPC ir klausia, ar jie nemato telefono buvimo vietos. Atsakymas neigiamas.

Nuo 7.17 val. iki 8.16 val. budėtojas palaiko radijo ryšį su policijos pajėgomis. Tikrindami nurodytose apylinkėse esančių vandens telkinių prieigas, gyvenamąsias teritorijas, parkus, visus kelius, vedančius nuo Dembavos, ir aplink esančius kaimus, policijos pareigūnai bendrauja tarpusavyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8.16.16 val. budėtojas iš Bendrojo pagalbos centro gauna pranešimą, kad prie miško Keravos kaime, Panevėžio rajone, dega automobilis. Išsiunčiamos visos pajėgos, vykdžiusios automobilio ir nukentėjusiosios paiešką.

Pareigūnams atvykus į įvykio vietą, automobilis degė atvira liepsna. Pareigūnai automobilį gesino automobiliniais gesintuvais, atvykę Panevėžio apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojai automobilį „VW Passat“ užgesino. Automobilio bagažinėje rastas sudegęs kūnas (lytis ir tapatybė nustatomi). Įtariama, kad tai galėtų būti BPC skambinusi 17-metė panevėžietė.

Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnio („Nužudymas“) 2 dalį.

REKLAMA

13.30 val. Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate vykusioje trumpojoje spaudos konferencijoje Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo skyriaus vyr. prokuroras Donatas Skrebiškis ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas pranešė, kad sulaikyti du įtariamieji: panevėžietis J. J., gimęs 1980 m., nedirbantis, blaivus, anksčiau 5 kartus teistas, teistumai išnykę, ir Panevėžio rajono gyventojas D. A., gimęs 1991 m., nedirbantis (girtumas – 0,3 prom.), anksčiau 4 kartus teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimus, narkotines medžiagas.

Į Panevėžio AVPK nuo ryto yra išvykę Policijos departamento prie VRM Viešosios policijos valdybos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų