REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytų erotika: ko galima pasimokyti (N-18)

Apie seksualines Rytų praktikas girdėjęs ne vienas, tačiau šiuolaikinės poros retai kada jas naudoja miegamajame. Portalui Lady.mail.ru sekso ekspertė Jekaterina Liubimova atskleidžia kai kuriuos egzotiškųjų praktikų subtilumus, kurie padėtų ilgą laiką kartu gyvenančioms poroms paįvairinti seksualinį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Jokios skubos

Seksualinės Rytų praktikos skirtos geresniam fizinių troškimų, kūno poreikių suvokimui. Jos moko valdyti seksualinę energiją ir tai gali padėti toms poroms, kurio prarado domėjimąsi seksu. Patys lengviausi daoso sistemos pratimai – krūtų ir sėklidžių masažas, stebint, kaip gimsta susijaudinimas, plintantis visu kūnu.

REKLAMA

Vienas visų senovės seksualinių menų bruožas – neskubėjimas. Mes įpratę skubėti, todėl, kai geismas apleidžia poros santykius, jį norime susigrąžinti greitai. Tačiau skuba čia nepadės. Aromatinė vonia, masažas, naudojant eterinį aliejų, ramus laisvalaikis dviese, išjungus kompiuterį, telefonus, atviras bendravimas – visa tai gali sugrąžinti domėjimąsi savo ir partnerio kūnu bei jausmais.

Dar viena tų, kurie nori paįvairinti rutina virtusį seksualinį gyvenimą, problema skamba taip: „Norisi ko nors neįprasta“. Tuos neįprastus pojūčius santykių pradžioje gauname kaip „bonusą“ ir būtent jų labiausiai trūksta, kai seksualiniams santykiams „įjungiamas darbinis režimas“. Grynai fiziologinis seksas dviejų vienas prie kito pripratusių partnerių tampa panašus į automatinį mašinos valdymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Nebesidomėjimo vienas kitu priežastimi dažnai tampa tai, kad pora pamiršta puoselėti įsimylėjėlių santykius ir imasi „giminių“ vaidmens, - aiškina sekso ekspertė J.Liubimova. – Pasąmonė signalizuoja - koks seksas su giminėmis? Todėl poros intymus gyvenimas ima blankti.“

Rytų praktikos į seksą pataria žiūrėti ne vartotojiškai, o kaip per savęs pažinimo prizmę. Įsiklausę į savo kūną, patys galite pasirinkti seksą, kuris jums patinka: glamones, ritmą, stimuliacijos taškus.

Sustabarėję santykiai

Indijos meilės mokslas, sudėtas „Kama Sutroje“, siūlo mums 64 sekso pozas, kurios padės pajusti palaimą. Žinoma, visų tų pozų ir nebūtina išbandyti, o kai kurioms praktikuoti reikia ir specialaus fizinio pasirengimo. Tačiau seksologai tvirtina, kad ilgai kartu gyvenanti pora dažniausiai apsiriboja dviem trim sekso pozom. Santykių pradžioje, kai aistra ir geismas užgožia net kuklumą, pora nebijo ir paeksperimentuoti, nes mokosi ir atranda vienas kitą. Tuo tarpu, kad ir kaip būtų keista, su artimu žmogumi daug sunkiau „išdykauti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bėgant laikui seksualiniai santykiai, stabarėja. Tuomet partneriams sunku pasiūlyti vienas kitam ką nors naujo. Rutina įsibrauna į santykius, tačiau abu bijo ką nors keisti. Tokius barjerus būtina ir įmanoma laužyti, nes artimas žmogus neilgai trukus gali tapti svetimu. Štai čia ir praverstų indų meilės knyga, - sako J.Lubimova. – Tiesa, sutuoktiniai turi abu geisti pokyčių, galvoti vienas apie kito poreikius, nes priešingu atveju, tai gali tapti tik dar vienu mechaniniu veiksmu.“

Taip pat viena „Kama Sutros“ taisyklių skelbia, kad vyras turi kontroliuoti savo troškimus ir pertrauka tarp lytinių aktų turi trukti ne mažiau kaip valandą. Tuomet partneriai turi laiko vėl iš naujo įjaudrinti vienas kitą.

REKLAMA

„Prieš“, „po“ ar „vietoj“

Nuobodžioje šeimyninėje lovoje seksas apsiriboja lytiniu aktu, nes tai paprasčiausias ir greičiausias veiksmų rinkinys. Tačiau visavertis seksas, pasak seksologų, susideda iš kelių stadijų, įskaitant ir flirtą, gundymą bei preliudiją. Jeigu praleidžiama nors viena, persekioja jausmas, lyg ir kažko trūktų. Užpildyti šias spragas gali padėti tantra – senovės indų praktika. Joje pačiai sueičiai skiriamas mažiausias dėmesys. Svarbiau yra tai, kas vyksta „prieš“, „po“ ar net „vietoje“ sueities. Tai ir bendravimas ir apsikeitimas energija, jausmais, ir mokėjimas atsipalaiduoti bei prisitaikyti prie partnerio bioritmų. Tantros užsiėmimai padeda tapti atviresniam, geriau pažinti partnerį, jo seksualinius poreikius.

Be to, antrinis seksas – tai ne mylėjimasis aklinoje tamsoje. Dienos šviesoje pora mokosi priimti savo ir partnerio kūnus, kokie jie yra. Tai emocionalus kontaktas, be poreikio slėptis po gėdos kauke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų