REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį vykusiame paskutiniame Didžiosios Britanijos motokroso čempionato etape puikiai pasirodė lietuvis Arminas Jasikonis. 16-metis anykštėnas klasikinėje „Farleigh“ motokroso trasoje tiek kvalifikacijos, tiek važiavimo rungtyse buvo tarp 10-ies stipriausių motokroso sportininkų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kietoka, beveik neturinti šuolių, tačiau galinti pasigirti įspūdingu reljefu trasa buvo dėkinga A. Jasikoniui – kvalifikacijoje „Route77 Energy Honda“ komandai atstovaujantis lietuvis užėmė devintąją vietą, o trijuose važiavimuose atitinkamai finišavo 6-tas, 7-tas ir 10-tas. Tai leido Arminui šiame etape užimti aukštą septintą vietą tarp 35 sportininkų MX2 (motociklų iki 250 kub.cm.) klasėje.

REKLAMA

Rezultatais šįkart jau labiau patenkintas buvo ir pats sportininkas: „Pagaliau motociklas važiavo geriausiai šį sezoną. Lenkijoje padaryti motociklo patobulinimai suveikė ir galėjau konkuruoti su stipriausiais. Aišku, ant pakylos užlipti dar nepavyko, tačiau judame teisinga linkme, startai buvo geresni. Pirmame važiavime startavau 6-tas, antrajame – 11-tas ir tik trečias startas nelabai pavyko, kai teko kilti pozicijomis iš 17-tos vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto pavyko palaikyti stabilų tempą, nedaryti klaidų ir teisingai paskirstyti jėgas. Tai lėmė visai neblogą poziciją (7-ta vieta) tarp vyresnių konkurentų. Dabar grįšime į Lietuvą, o savaitgalį startuosiu Tanel’io Leok’o organizuojamose labdaringose varžybose Estijoje”

Armino klasėje šiame etape greičiausias buvo Elliotas Banksas Browne'as, antras liko Bryanas Mackenzie, o trečias – Stevenas Lenoiras. MX1 (motociklų iki 450 kub.cm) klasėje nugalėjo Kristianas Whatley, antras finišavo Bradas Andersonas, o trečią vietą užėmė estas Gertas Krestinovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų