REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netradicinės lankytinos vietos Taline

Taliną dažniausiai įsivaizduojame kaip dailų senamiestį su grįstomis viduramžių gatvelėmis, storomis istoriją saugančiomis miesto sienomis ir grakščiais bažnyčių bokštais. Tačiau Estijos sostinė gali pasiūlyti kur kas daugiau įdomių netradicinių lankytinų vietų – pristatome keletą jų, rašo kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

 

Hidroplanų uostas – Estijos laivybos muziejaus padalinys

Vienas įdomiausių muziejų Estijoje įsikūręs Talino uoste unikaliuose hidroplanų angaruose – tai Lennusadam Seaplane Harbour, Estijos laivybos muziejaus (esančio ties įėjimu į Talino senamiestį stūksančiame Storosios Margaritos bokšte) padalinys. Neseniai lankytojams atvertuose angaruose pristatomos vandens ir povandeninio transporto istorijos. Čia ne tik galima įsėsti į istorinį submariną ar pakeliauti ledlaužiu, bet ir susipažinti su karine jūrų technika ar išbandyti įvairius simuliatorius – nuo nardymo iki skraidymo hidroplanu. Nuo 2013 m. lapkričio 15 iki 2014 m. kovo 31 d. šiame muziejuje bus eksponuojami radiniai iš legendinio „Titaniko“.

REKLAMA

 

KGB muziejus

Prieš kelis metus įkurtas KGB muziejus puikiai atspindi šios sovietinės institucijos veiklą: muziejus įkurtas Viru viešbutyje, buvusiose KGB patalpose. Sovietų laikais šis ir dauguma kitų Estijos viešbučių buvo ideali vieta klausytis atvykėlių pokalbių – „blakės“ buvo sumaniai išdėliotos kambariuose. Saugumo sumetimais, viešbučio darbuotojams netgi būdavo draudžiama bendrauti su klientais, kad neatskleistų Estijos paslapčių.

REKLAMA
REKLAMA

Talino TV bokštas

Talino televizijos bokštas, galima sakyti, yra analogiško bokšto Vilniuje dvynys. Pernai buvo atnaujinta Talino TV bokšto apžvalgos aikštelė, įrengta moderni multimedijų įranga, leidžianti geriau susipažinti su vaizdais, matomais iš aukštai. Sovietų laikais būdavo juokaujama, jog šis bokštas yra bene vienintelė vieta Estijoje, leidžianti bent akies kraštelių žvilgterėti už „geležinės uždangos“ – giedru oru iš bokšto matosi net ir Suomijos krantai.

 

Talino bastionų tuneliai

Viduramžiais Talino gynybai buvo įrengti požeminiai tuneliai, kuriais miesto gynėjai galėjo saugiai judėti po žeme priešų antpuolių metu, juose buvo saugomi ginklai. Tačiau vėlesniais amžiais čia buvo įkurdinti kaliniai, tuneliai buvo naudojami kaip sandėliai, kurį laiką čia šeimininkavo benamiai. Prieš kelerius metus dalis šių istorinių tunelių buvo atverti lankytojams ir vaizdžiai pasakoja pamirštas miesto gyvenimo istorijas. Įėjimo į tunelius ieškokite ties vienu iš 20-ies išlikusių Talino gynybinės sienos bokštų, Kiek in de Kök.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų