REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionių mėgėjai aktyvūs ir žiemą – į užsienį keliauti jų susiruošia vis daugiau. Beveik 30 proc. visų keliautojų atostogauja ir šaltuoju metų sezonu, rodo kelionių organizatoriaus „Top Travel“ duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionių organizatorius žiemos pramogoms siūlo 20 skirtingų krypčių. Kelionių įsigijimo pikas prasideda įsibėgėjus rudeniui, taigi šiuo metu jau parduota daugiau nei trečdalis visų organizuojamų žiemos kelionių.

REKLAMA

„Kelerius metus iš eilės stebime didėjančią žiemos kelionių paklausą – keliautojų į užsienį aktyvumas vis didėja. Tačiau žiemą keičiasi kelionių tikslai – norintiems šilumos tenka keliauti toliau, o mėgstantys žiemos pramogas renkasi slidinėjimo keliones, į kurias dažniausiai išsiruošia pirmaisiais metų mėnesiais“, – teigia Arūnas Navickas, „Top Travel“ vadovas.

Žmonės aktyviai keliauja ir Naujųjų metų proga. Kelionių mėgėjai renkasi trumpas keliones autobusu po Europos didmiesčius arba savaitei ar ilgesniam laikotarpiui skrenda į šiltus kraštus. Pasak A. Navicko, vieni keliauja norėdami įspūdingos šventės, kiti nori šią progą paįvairinti arba tiesiog naudojasi ilgaisiais laisvadieniais. Žmonės keliones šventiniu laikotarpiu renkasi nepaisydami tuo metu esančių itin aukštų viešbučių kainų.

REKLAMA
REKLAMA

Žiema išsiskiria tuo, kad kur kas dažniau keliaujama skrendant lėktuvu. Tokias keliones renkasi ir šeimos, ir draugų kompanijos, ir pavieniai asmenys, – teigia A. Navickas. – Keliautojai būna dviejų tipų. Vieni žiemos malonumais mėgaujasi Europoje, kiti poilsiauja šiltuose kurortuose. Pastarieji atostogoms renkasi dvi pagrindines kryptis – populiariąsias Kanarų salas ar Egiptą, arba Pietryčių Aziją“.

Lietuviai slidinėti mėgsta jau beveik taisykle tapusioje Italijoje, Austrijoje, Šveicarijoje ar Prancūzijoje. Žmonės tokiai kelionei skiria savaitę laiko, vienam asmeniui ji atsieina 2 – 2,5 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelionėms į šiltus kraštus dažniausi du pasirinkimai – vykti į Kanarų salas, Egiptą arba keliauti egzotinių kraštų link, į Pietryčių Aziją – Tailandą, Malaiziją ar Šri Lanką. Tačiau kelionių pasirinkimas šiemet bus ir didesnis, kadangi kelionių organizatoriai turistus į Turkijos kurortus skraidins net iki gruodžio mėnesio, o taip pat pirmus metus bus nenutraukiamai vykdomi tiesioginiai skrydžiai į Kiprą, todėl sala, kur maudymosi sezonas trunka iki gruodžio, o viduržiemį galima lepintis pavasariška šiluma, turėtų sulaukti aktyvaus keliautojų srauto.

REKLAMA

„Šiltus kraštus žiemą pasiekti yra sunkiau, o ir žiemos kelionių pasirinkimas, lyginant su vasara, yra apskritai mažesnis, todėl didelė paklausa nustato ir atitinkamą kelionės kainą“, – tendencijas pateikia A. Navickas.

Pasak A. Navicko, vienos – dviejų savaičių poilsis Egipte ar Kanaruose žmogui atsieina nuo 1 iki 3 tūkst. litų, tačiau jei norima atostogoms skirti daugiau nei dvi savaites ir pasižvalgyti po tolimesnius egzotinius kraštus, kelionės kaina prasideda nuo 4 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų