REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje vyko tradiciniai „Maximaliausio Lietuvos moliūgo“ rinkimai, rengiami jau ketvirtus metus. Rinkimuose panoro dalyvauti apie pusantro šimto moliūgus auginančių gyventojų iš visos Lietuvos. Didžiausiu pripažintas 120,8 kilogramo svėręs moliūgas milžinas iš Radviliškio rajono.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokio dydžio moliūgas užaugo be jokių trąšų ar chemikalų, gerdamas tik lietaus vandenį. Nieko specialaus nedariau, kad užauginčiau rekordininką“, – sako didžiausią moliūgą šiais metais užauginęs Tomas Dambrauskis iš Skėmių kaimo, Radviliškio rajono.

REKLAMA

Sveriant moliūgą rekordininką, teko paplušėti net keturiems vyrams, vos užkėlusiems 120,8 kilogramo ir 2,36 metro skersmens milžiną ant svarstyklių.

Radviliškio rajone žemė moliūgams yra ypač palanki, nes antrąją vietą užėmęs ir nuo rekordininko nedaug atsilikęs 2 vietos laimėtojas atkeliavo iš to paties Radviliškio rajono.

Ūkininkės Vilmos Motekaitienės išaugintas moliūgas svėrė 100,6 kilogramo, o dydžiu beveik nenusileido nugalėtojui – jo skersmuo siekė 2,32 metro.

REKLAMA
REKLAMA

Trečioji vieta atiteko 77,4 kilogramo svorio moliūgo savininkui Adui Marčiulynui iš Alytaus. „Numetė svorio“, – atsiimdamas prizą juokavo trečiosios vietos laimėtojas, tikėjęsis, kad jo augintinis svers bent 80 kilogramų.

Iš viso renginio metu prie Viršuliškių MAXIMA XX parduotuvės buvo pasverti 6 didžiausi moliūgai, atrinkti iš beveik 150 būrio. Į konkursą savo užaugintus moliūgus registruoti galėjo visi norintys Lietuvos gyventojai.

„Maximaliausio moliūgo rinkimų“ šventėje buvo ne tik renkami didžiausi moliūgai, bet ir siūlyta atrakcijų visiems žiūrovams: vieni galėjo laimėti prizų specialioje rungtyje – moliūgų smiginyje, kiti išbandė kūrybinius gebėjimus drožinėdami moliūgus. Apsilankiusieji renginyje vaišinosi ir moliūginiais blynais. Jie pagal specialų receptą buvo kepami rekordinio dydžio keptuvėje, kurioje buvo iškeptas ir didžiausias blynas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moliūgus į konkursą šiemet registravo gyventojai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių: Vilniaus, Trakų, Kauno, Klaipėdos, Kėdainių, Rokiškio, Panevėžio, Raseinių, Molėtų, Širvintų, Ukmergės, Vilkaviškio, Jonavos, Šakių, Kazlų rūdos ir daugelio kitų.

Mažiausiais užregistruotas moliūgas – 6 kg iš Zarasų. Šių metų „Maximaliausio Lietuvos moliūgo“ rikimuose dalyvavę moliūgai bus paaukoti Kauno zoologijos sodo gyvūnams.

Prieš du metus „Maximaliausio Lietuvos moliūgo“ konkurse buvo pasiektas šalies rekordas, užfiksuotas rekordų agentūros „Factum“: 158 kg masės, 280 cm apimties moliūgas, užaugintas Povilo Patumsio iš Liepdegių kaimo, Anykščių rajono, buvo pripažintas didžiausiu užaugintu šalyje ir jam suteiktas oficialus rekordininko titulas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų