REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijos Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis „Laisvosios bangos“ laidoje „Ryto tema“ trečiadienį pasakojo apie parašų rinkimą siekiant interpeliacijos nežinia kur esančiai Seimo narei Neringai Venckienei.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Masiulio, dar praėjusį mėnesį Liberalų sąjūdis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ir siūlė inicijuoti apkaltą N.Venckienei, tačiau gavo atsakymą, kad komisija negali to padaryti. Liko vienintelis kelias – surinkti ketvirtadalio parlamentarų parašus ir inicijuoti apkaltą.

REKLAMA

E.Masiulis tikisi, kad rytoj, lapkričio 7 d., reikiami 36 parašai bus surinkti. Pasak jo, N.Venckienės atvejis neturi precedento. Nuo balandžio 9 d. ši Seimo narė be pateisinamos priežasties praleido 50 posėdžių – taip galbūt šiurkščiai pažeidė Lietuvos Konstituciją.

„Sunku būtų ir įsivaizduoti tiek Konstitucijos kūrėjams, kurie ją kūrė iki 1992 metų, tiek Seimo statuto kūrėjams, kad gali atsitikti tokių atvejų, kai Seimo narys yra išrenkamas rinkimuose ir gauna rinkėjų pasitikėjimą, po to, kaip minėjau, duoda priesaiką, pradingsta kaip skradžiai žemę ir nedalyvauja Seimo posėdžiuose“, – „Laisvajai bangai“ sakė E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis atkreipė dėmesį, kad iki šiol mokami atlyginimai 3 N.Venckienės padėjėjams Seime.

E.Masiulio nuomone, N. Venckienė jau eidama į Seimą žinojo, ko ten eina: „Vienintelis jos noras – turėti Seimo nario imunitetą ir išvengti akistatos su Lietuvos teisėsauga.“

Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas įsitikinęs, jog N.Venckienė išsaugojo Seimo narės mandatą, kad užsienyje galėtų teigti, jog yra politiškai persekiojama.

E.Masiulis nesieja apkaltos N. Venckienei su Lietuvos teisėsaugos veiksmais siekiant jos ekstradicijos – esą tai nepriklausomi dalykai. „Jeigu Seimas turi  vidinės savigarbos ir nori iš tikrųjų, kad būtų elementari tvarka parlamente, turi priimti ryžtingą sprendimą ir nežaisti šioje situacijoje kažkokių žaidimų“, – teigė E. Masiulis  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų