REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis kelionių organizatorius TEZ TOUR, vertindamas geresnį nei tikėtasi praėjusį vasaros sezoną, kitiems metams kelia ambicingus planus – dar labiau plečiama krypčių geografija, didinamos skrydžių programos. Ateinančio vasaros sezono naujovės – Sardinijos ir Korfu salos. TEZ TOUR Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė sako, kad praėjęs vasaros sezonas organizatoriui buvo geresnis nei tikėtasi. „Per visą vasaros sezoną kelionų pardavėme 25 proc. daugiau, nei buvo planuota. Poilsiautojai dažniausiai rinkosi 5 žvaigždučių viešbučius su maitinimo sistema „viskas įskaičiuota“. Tokie klientai, vertindami poilsio komfortą, tikisi ir aukštesnės aptarnavimo bei paslaugų kokybės, todėl nevengia rinktis brangesnių kelionių”, – sakė I. Aukštuolytė.

REKLAMA
REKLAMA

Per praėjusį vasaros sezoną „Tez Tour“ saulėtas atostogas organizavo beveik 45 tūkst. Lietuvos keliautojų. Pusė jų (apie 22 tūkst.) ilsėjosi Turkijos kurortuose. Ženkli dalis rinkosi Bulgariją ir Graikijos salas. Nepaisant augimo, TEZ TOUR kitąmet vasaros kelionių skaičių planuoja plėsti dar 18,2 proc. Ketinama padidinti tiek kurortų, tiek viešbučių pasiūlą populiariausiose kryptyse. Sparčiausius augimus „Tez Tour“ planuoja į pamėgtus Turkijos, Egipto, Ispanijos kurortus. Pavyzdžiui, Hurgados kryptimi numatomas 44 proc. augimas, palyginti su šių metų vasaros sezonu, Marmario – 30 proc., Bodrumo – 13 proc. Į Maljorką planuojama 41 proc. daugiau kelionių, Graikijos salas: Rodą – 34 proc., Kretą – 23 proc. Augimas numatomas ir Bulgarijos kryptims: į Varnos kurortą – 22 proc., į Burgą – 13 procentų.

REKLAMA

Pastaruoju metu planuojančiųjų vasaros atostogas akiratyje vis dažniau atsiduria Bulgarija. TEZ TOUR specialistų skaičiavimais, bendras Bulgarijos krypties augimas sudarė apie 30 proc., palyginti su ankstesniais metais. Praėjusią vasarą vien skrydžiams į Bulgarijos Burgaso oro uostą papildomai suplanuota apie tris tūkstančius vietų. Šiais metais Bulgarijos kryptis papildyta šešiais naujais kurortais: Krenevas, Radva, Sozopolis, Primorskas, Balčikas, Ahelojus. „Bulgarijos kurortai sistemingai auga, prie Juodosios jūros statomi nauji viešbučiai, gyvenamieji namai, plečiasi nekilnojamojo turto rinka. Pritraukiama vis gausesnių investicijų iš užsienio. Šią šalį dėl žemesnės kainos ir puikios kokybės vis dažniau renkamasi ne tik eilinėms atostogoms, bet ir verslo renginiams, konferencijoms. Bulgariją pamėgo ir lietuvių šeimos su vaikais, jie sudaro apie 30 proc. bendro turistų srauto šia kryptimi“, - kalbėjo TEZ TOUR atstovė. Viena svarbiausių krypčių ateinantį vasaros sezoną išlieka Turkija. Anot I. Aukštuolytės, ši šalis yra seniausia TEZ TOUR kryptis, todėl ten viskas išlieka puikiai „sustyguota“, paruošta, nugludinta ir atvykę poilsiautojai toliau gali tikėtis nepriekaištingų atostogų. O Bulgarijos puikus klimatas, trumpas skrydis – pagrindinės priežastys, lemiančios jos pasirinkimą. Praėjusių metų Bulgarijos krypties skrydžių programa buvo didinama jau prasidėjus sezonui. Pasiteisinusi kryptis šiemet dar labiau išplėsta. Nemažai vilčių dedama ir į vis populiarėjančias Graikijos salas.

TEZ TOUR kitos vasaros sezonas oficialiai prasideda nuo kitų metų 2014 metų balandžio 13 dienos, o išankstiniai šio periodo kelionių pardavimai jau startavo. Naujojo TEZ TOUR vasaros sezono akcentu tapo poilsinės kelionės į Italijai priklausančią Sardinijos bei Graikijos Korfu salas. Čia atostogauti sumaniusiems lietuviams kelionių organizatorius siūlo visą kelionių paketą: skrydį, apgyvendinimą, gidų paslaugas. Poilsiautojai čia ras nuostabius paplūdimius, mėgausis unikaliu kraštovaizdžių. Remiantis sociologiniais tyrimais, poilsiu Italijoje bei Graikijoje domisi apie 6-7 proc. respondentų. Šis rodiklis nekinta jau nuo 2011 metų. „Kurortinių šalių viešbučių kainodaros principai jau ne pirmus metus skatina atostogas planuoti ir keliones įsigyti iš anksto. Savo klientams sudarome kuo palankesnes sąlygas kurortus bei viešbučius vasaros sezonui rinktis jau dabar. O TEZ TOUR tarptautinė patirtis ir įdirbis leidžia pasiūlyti platų pasirinkimo spektrą, puikią kokybę už priimtiną kainą“, - kalbėjo I. Aukštuolytė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų