REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos universitetas (KU) uostamiesčio moksleiviams šią savaitę siūlo trumpam tapti studentais ir iš arčiau susipažinti su akademinio gyvenimo subtilybėmis. Klaipėdos universitetas kviečia moksleivius iškeisti pamokas į paskaitas. Tai puiki proga mokiniams papildyti savo žinių bagažą, daugiau sužinoti apie dominančius dalykus, pabendrauti su studentais ir pabūti vienu iš jų.

REKLAMA
REKLAMA

Moksleiviams paskaitas ves žymūs profesoriai, docentai, kiti savo srities profesionalai. Į paskaitas moksleivius priims buvę KU rektoriai prof. habil. dr. Stasys Vaitekūnas ir prof. habil. dr. Vladas Žulkus, Režisūros katedros vedėja doc. dr. Danutė Vaigauskaitė, režisierius doc. Gediminas Šimkus, lėlininkas doc. Linas Zubė, žurnalistas iš JAV Fransas Barnasas, Elektrotechnikos katedros vedėja prof. dr. Eleonora Guseinovienė, Sporto klubo pirmininkė doc. dr. Genovaitė Avižonienė ir daugelis kitų Klaipėdos universiteto dėstytojų.

REKLAMA

Įsikūnyti į studentų kailį panoro daugiau nei 700 uostamiesčio moksleivių. Iškeisti pamoką į paskaitą KU moksleivius kviečia pirmą kartą. Tai – tam tikra prasme, o gal net ir tiesiogine – atvirų durų dienos Klaipėdos universitete. Apsilankymas KU paskaitose kartu su jau studijuojančiais padės moksleiviui susiorientuoti. Akcija "Iškeisk pamoką į paskaitą" skirta tam, kad neteisingą ir širdžiai nemielą studijų programą pasirinkusių studentų ateityje būtų kuo mažiau.  

REKLAMA
REKLAMA

Paskaitos – pagal moksleivių interesus

Apsispręsti, kokios paskaitos moksleiviams būtų naudingiausios, nebuvo lengva. KU fakultetų atstovai siūlė paskaitas, atsižvelgdami į moksleivių galimybes ir interesus. Dalyvauti paskaitoje su vyresniaisiais, sėdėti auditorijoje ir klausytis profesoriaus ar docento paskaitos – suaugusio žmogaus pasaulis. Paskaitos bus įprastos. Moksleiviai turės galimybę pamatyti studentų kasdienybę – dėl ateisiančiųjų jaunųjų kolegų paskaitų tvarka ar eiga keičiama nebus. Jeigu moksleivis užsiregistravo į aukštosios matematikos užsiėmimą – jame ir dalyvaus kaip visateisis akademinės bendruomenės narys. Moksleivius prieš paskaitą pasitiks KU studentų sąjungos atstovai – tai bus jų pirmasis susitikimas ir pabendravimas su studentais. Vėliau jie užims vietas auditorijoje ir galės savo kaimyno studento paklausti, kaip sekasi studijuoti. Tokia praktika moksleiviams duos žinių: jie išgirs įdomių dalykų, kurių nemoko mokykloje. Be to, tai gali padėti apsispręsti, ar tikrai moksleiviai nori studijuoti, tarkim, režisūrą ar anglų kalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti renginiai moksleiviams

Kasmet Klaipėdos universitete moksleiviams rengiamos "Klaipėdos mokyklų protų kovos", kuriose dalyvauja beveik visos Klaipėdos gimnazijos. Vasario 28 d. vyks atvirų durų diena, į kurią laukiama atvykstant mokinių iš visos Lietuvos. Kasmet vidutiniškai sulaukiama apie 500 besidominčiųjų. KU gali pasigirti ir Jaunųjų mokslininkų mokykla, Platono akademija, anglų kalbos entuziastų klubu. Netrukus savo veiklą pradės Psichologijos mokykla. Moksleiviams KU organizuojamos ekskursijos, jiems visada atviras Botanikos sodas, o Kalbų ir kultūrų centre jie gali mokytis užsienio kalbų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų