REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nenuostabu, kad jaunam žmogui nuolat skauda galvą dėl to, kur mokytis, kokią studijų programą pasirinkti, kokiam universitetui teikti pirmenybę, o, galiausiai, kur nuves kelias po studijų – tiek daug dabar pasirinkimo galimybių. Pirmas žingsnis ieškant atsakymų į šiuos klausimus daugeliui šalies moksleivių tampa tarptautinė ir didžiausia išsilavinimo paroda Baltijos šalyse „Studijos“. Parodų ir kongresų centras „Litexpo“ jau ruošiasi šiai kasmetinei parodai ir kartu su Lietuvos studentų sąjunga organizuoja joje dar vieną programą – Studentų dienas.

REKLAMA
REKLAMA

„Naujoji programa bus naudinga ir mokymo įstaigoms, ir studentams, – sako parodos projekto vadovė Saulė Skacevičienė. – Studentų dienos skirtos skatinti jaunimą siekti magistrantūros ir doktorantūros studijų Lietuvoje, pademonstruoti aukštojo mokslo kokybę, kuriamų inovacijų ir technologijų pasiekimus, kaip aukštojo universitetinio mokymo proceso galutinį rezultatą. Kita vertus, studentai gaus aktualiausią informaciją apie praktikos galimybes ir karjerą.“

REKLAMA

Studentų dienose numatyta daug informacinių renginių, debatai tarp sprendimų priėmėjų – studentų ir darbdavių. Taigi, čia laukia puiki proga sužinoti atsakymus į svarbiausius klausimus: ar verta studijuoti Lietuvoje bakalauro, magistrantūros studijas? Ko nori verslininkai? Ką žada valdžios atstovai?

Lietuvos studentų sąjungos Akademinio proceso ir socialinių reikalų koordinatorė Birutė Noreikaitė džiaugiasi, kad šiemet kartu su parodos organizatoriais ruošiamasi vykdyti net keletą projektų, skirtų tiek būsimiems, tiek jau esamiems studentams. „Studentų sąjungos organizuojamoje konferencijoje orientuosimės į jaunuolius, kurie šiuo metu renkasi, ką studijuoti. Konstruktyvių diskusijų metu ieškosime atsakymų, kaip nepasimesti tarp aukštųjų mokyklų rinkodaros kampanijų“, – pasakoja Birutė Noreikaitė. Ir vis tik, ne vien darbu ir mokslu studentas gyvas. Kaip ir dera, Studentų dienose bus linksmybių, tokių kaip respublikinis Lietuvos studentų stalo futbolo čempionatas. Parodoje „Studijos 2014“ be dėmesio neliks ir tie, kurie ruošiasi siekti magistro ir daktaro laipsnių. Vilniaus universiteto atstovė Jurgita Kumpytė pasakoja, kad Vilniaus universitetas 2013-2020 metų strateginiame veiklos plane yra numatęs išlaikyti esamą studentų lygį, o kartu palaipsniui didinti antrosios ir trečiosios pakopų studentų skaičių, kol jie susilygins su pirmosios pakopos studentų skaičiumi.

„Džiaugiamės, kad tarptautinės žinių ir išsilavinimo parodos „Studijos 2014“ organizatoriai plečia renginių ciklą, įtraukdami naujus informacinius renginius, skirtus išsamiau pristatyti antrosios pakopos studijas, - teigia Jurgita Kumpytė. – Tikimės, kad Vilniaus universiteto patirtis, vykdant daugiau nei 130 antrosios pakopos studijų programų, sudomins visus į parodą atvykusius Lietuvos bei užsienio šalių studentus. Parodos dalyvius kviesime į debatus, taip pat į paskaitas apie studijas, kurias skirtingais aspektais pristatys Universiteto dėstytojai, studentai bei alumnai. Esame tikri, kad Vilniaus universiteto atstovai įgyvendins parodos šūkį – „Išeini su atsakymu“.“, - sako Vilniaus universiteto atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų