REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sumuštas Garliavos pedofilijos bylų liudininkas V. Keršis

Vyras ne kartą kreipėsi į policiją dėl persekiojimų ir grasinimų

Pirmadienį Kaune, šalia Girstupio policijos nuovados (Kauno apskrities VPK Dainavos policijos komisariatas), buvo užpultas ir sumuštas garsiose Garliavos pedofilijos, o taip pat Vaido Milinio nužudymo bylose davęs svarbius parodymus Vitalijus Keršis.

Išėjo parūkyti

Tą pirmadienio vidurdienį V. Keršis nutarė nueiti nusipirkti cigarečių į šalia Girstupio policijos nuovados, Baršausko gatvėje, visą parą veikiančią kavinę-barą. Ten prisėdo prie kompanijos, su kuria išgėrė porą butelių alaus. „Kalbėjomės draugiškai, jokio konflikto nebuvo, – pasakojo V. Keršis. – Po kokio pusvalandžio atsisveikinau ir išėjęs, prie kavinės, sustojau užtraukti dūmą. Paskui mane išėjo ir kartu alų gėrę du vyrukai, kurie irgi atsistojo šalia parūkyti. Va, tada ir prasidėjo...“

Tie jaunuoliai, tiksliau vienas jų, pareiškęs V. Keršiui, kad gerai jį pažįsta ir žino, kas jis ir, kur gyvena, staiga smogė šiam į veidą. V. Keršis apsipylė kraujais. Pasak nukentėjusiojo, nors jis pakėlė rankas, taip rodydamas, kad neketina muštis ir perspėjo, kad aplink kameros ir chuliganas bus nufilmuotas, šis tik atšovęs, kad jam „viskas po..ik“ ir dar keletą kartų kirto V. Keršiui per veidą. „Nueidamas pagrasino, kad dar mane susiras“, – pasakojo nukentėjėlis.

REKLAMA
REKLAMA

Nusiprausęs kraujus V. Keršis parašė pareiškimą policijai, kurie iškvietė medikus. Šie nuvežė į ligoninę, suteikė pagalbą. Laimė, niekas nelūžo. Vėliau ekspertai tai įvertins kaip nežymų sveikatos sutrikdymą.

REKLAMA

Nuolat persekiojamas

Kaip jau „Akistata“ rašė, V. Keršis prieš gerą mėnesį kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą ir parašė pareiškimą dėl vėl atsinaujinusio persekiojimo ir grasinimų.

Jau minėjome, kad V. Keršis yra davęs parodymus ne vienoje byloje, susijusioje su šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose pasislėpusia Neringa Venckiene bei jos parankiniais. Jo duoti parodymai nėra palankūs nei N. Venckienei, nei kitiems pedofilijos skandalo kurstytojams, todėl, pasak V. Keršio, interneto svetainėse ne kartą radęs grasinimų susidoroti su juo ar sužaloti.

REKLAMA
REKLAMA

Jis imtas ir persekioti – vienas ir tas pats žmogus nuolatos šmėžuodavo V. Keršiui už nugaros net ir tuomet, kai šis pasukdavo tik vietiniams gyventojams žinomais namų kiemais. Nuolatinis neaiškių asmenų brazdinimasis po langais, barškinimai į juos, bandymai atrakinti buto duris, skambučiai telefonu, kurių metu būdavo girdimas tik šnopavimas V. Keršiui ir jo draugei nedavė ramybės. Tik, kai jaunuolis apie tas grėsmes ėmė pasakoti žurnalistams, o iš Lietuvos dingo garsioji ponia, persekiojimas ir gasdinimai laikinai liovėsi.

Kreipėsi pagalbos

Tačiau prieš porą mėnesių V. Keršis vėl pasijuto tarsi atsidūręs po padidinamuoju stiklu. Paskui jį vėl ėmė sekioti neaiškūs tipai, pasipylė skambinimai į duris ir neaiškūs telefono skambučiai, kai paskambinęs nieko nekalbėdavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai psichologinė įtampa tapo nepakeliama, V. Keršis ir vėl ėmė ieškoti pagalbos. Rašydamas pareiškimą prokuratūrai jaunuolis tikėjosi, jog jam bus skirta apsauga ar bent kokia nors parama, psichologiniam stresui nuimti. Beje, jis dar pernai rudenį prašė policijos apsaugos, tačiau pareigūnai atsisakė ją skirti, motyvuodami, kad jo duoti parodymai nėra reikšmingi ir jokios grėsmės dėl to jam negresia.

Deja, eilinį kartą į persekiojomo žmogaus prašymą padėti rasti išeitį, pasižiūrėta biurokratiškai. Po prieš mėnesį parašyto prokuratūrai pareiškimo, šiomis dienomis V. Keršis gavo oficialų atsakymą iš Kauno apygardos prokuratūros, kurį pasirašė Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis, kad pareiškimas persiųstas Kauno apskrities VPK.

REKLAMA

Privalo saugotis pats

Beje, ir šį kartą gavusio į nosį V. Keršio pareiškimo pareigūnai nesureikšmina. „Tirsim kaip ir visus tokius įvykius, – sakė Dainavos VPK Viešosios policijos skyriaus viršininkas Šarūnas Martinkėnas. – Galbūt, tai tiesiog chuliganiškas girtuoklių išpuolis. Kaip yra ištikrųjų, parodys tyrimas.“ Apie jokius nurodymus sustiprinti V. Keršio gyvenamoje zonoje pareigūnų budėjimą ar kitą pagalbą, viršininkas tikina nėra girdėjęs.

Kiek šnekesnis buvo Dainavos VPK viršininkas Saulius Karosevičius. Jis patikino, jog jau yra išsiųstas atsakymas prokuratūrai, tačiau neatskleidė, koks sprendimas yra priimtas. O paskutinį išpuolį prieš V. Keršį viršininkas įvertino lakoniškai: „Pradėtas ikiteisminis tyrimas ir nieko negaliu komentuoti. Tačiau, jeigu žmogus jaučia grėsmę, tai turi ir saugotis. Jeigu jis pats eina prieš traukinį, tai kas jį gali išgelbėti?“ – vaizdžiai užbaigė pokalbį S. Karosevičius.

REKLAMA

Nieko nepakeistų

Šiuo atveju, ko gero, Dainavos VPK viršininkas teisus, teigdamas, jog V. Keršiui reikia saugotis pačiam. Reikia pripažinti, kad teisus ir su žurnaliste kalbėjęs aukštas pareigas einantis pareigūnas, gerai žinantis Garliavos istorijos peripetijas, tik nenorėjęs, jog būtų atskleista jo tapatybė, numatęs „violetinių“ aktyvistų galimus ėjimus. „Visa pedofilijos istorija nuo pat pradžių buvo „daroma“, jei kuri nors pareigūnų grandis pradėdavo eiti teisingomis pėdomis, tuojau būdavo tyrimai nutraukiami, perduodami kitai instancijai, užverčiama skundais, – sakė pareigūnas. ¬– Visa ta istorija apaugusi keistomis mirtimis... Taigi, visai tikėtina, kad „violetinių“ klanas nerimsta iki šiol ir gali ryžtis bet kam. Galų gale, juk nebūtina imtis drastiškų veiksmų – gasdinimais ir grasinimais galima privesti žmogų prie tam tikros ribos...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, galimiems persekiotojams, kurie, kaip V. Keršis teigia, yra iš N. Venckienės aplinkos, verta įsidėmėti, jog visi vaikino duoti parodymai taip vadinamose pedofilijos bylose ir V. Milinio nužudymo byloje yra patvirtinti ikiteisminio tyrimo teisėjo, tad gasdinimai nei liudininko pašalinimas jau nieko nepakeis.

Šiuo atveju, matyt, suveikia aklas įniršis, kad pedofilijos skandalas pasisuko prieš pačius kurstytojus, tad šie asmenys iš paskutiniųjų stengiasi atkeršyti tiems, kurie padėjo atskleisti nešvarius jų darbelius.

Aurelija JARUŠEVIČIŪTĖ  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų