REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birutė Slavinskienė / Tauragės kurjeris

„Lidl“, Vokietijos prekybos milžinė, jau turi leidimą griauti nusipirktuose sklypuose stovinčius pastatus ir statyti prekybos centrą Tauragėje. Nors griauti ketinama pradėti dar šiemet, naujojo prekybos centro dar teks luktelti.

REKLAMA
REKLAMA

Tauragė – mažas miestas, tad kalbos sklinda greit. Kalbama, kad kelių namų Dariaus ir Girėno bei Kovo 11-osios gatvėse, tame plote, kurį prekybos centui nusižiūrėjo „Lidl“, sklypai jau nupirkti, savininkai jau išsikraustė ar savo namus paliks visai netrukus. tsakydama į „Tauragės kurjerio“ klausimus, Daina Balčiūnienė, „Lidl“ atstovė, rašo: „Esame gavę statybos leidimą statyti maisto ir kasdienio vartojimo prekių parduotuvę su maždaug 1,2 tūkst. kv.m prekybos sale bei leidimą griauti sklype esančius statinius. Apleistų statinių griovimo darbus ketiname pradėti dar šiais metais“.

REKLAMA

Pasak jos, planuojama atidaryti kelias parduotuves skirtinguose Lietuvos miestuose ir logistikos centrą vienu metu.

– Atsižvelgdami į esamus plėtros tempus, manome, kad pasirengimo tinklo atidarymui darbai užtruks dar bent dvejus metus, – sakė D.Balčiūnienė.

Aiškėja vis daugiau vietų, kuriose prekybos tinklas ketina statyti parduotuves. Kaune „Lidl“ planuoja statyti tris maisto prekių parduotuves. Tinklas planuoja atidaryti parduotuves ir Kretingoje, Panevėžyje ir Jonavoje, Mažeikiuose, Klaipėdoje, Alytuje. Ketinama statyti visuose šalies miestuose, kurių gyventojų skaičius viršija 20 000.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniuje, Dūkštų gatvėje, Šeškinės rajone, „Lidl“ liepos mėnesį pradėjo pirmosios bandomosios parduotuvės statybą. Pagal numatytą planą, generalinė rangovė UAB „Conresta“ šiuos darbus planuoja baigti 2014 m. I ketvirtį. „Lidl“ teigia, kad ši parduotuvė duris atvers kartu su kitomis skirtinguose Lietuvos miestuose projektuojamomis tinklo parduotuvėmis ir logistikos centru.

Statybų Vilniuje metu bendrovė renka informaciją apie statybos standartus ir procesus. Ši informacija įmonei bus svarbi statant ir kitas tinklo parduotuves. Taigi, galima spėti, kad nuo kitų metų pavasario paspartės ir kitų parduotuvių statybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plėtrą į Baltijos šalis „Lidl“ pradėjo dar 2002-aisiais. Nuo 2004 m. buvo aktyviai supirkinėjami sklypai ir pastatai, tinkami parduotuvėms įrengti. Susidarius palankioms ekonominėms sąlygoms 2011 metais „Lidl“ plėtra Lietuvoje įgavo naują pagreitį. Šiuo metu investuojama į žemės sklypus, kurie tiktų parduotuvėms statyti, visuose didesniuose šalies miestuose, bei dirbama su projektuotojais. Parduotuvės ir logistikos centras bus atidaromi vienu metu. Teritorijų planavimas, projektavimas, statybos darbai reikalauja didelių investicijų ir užtruks kelerius metus, todėl tiksli tinklo atidarymo data šiuo metu neskelbiama.

Įvairūs šaltiniai žiniasklaidoje iki šiol yra nurodę skirtingą planuojamų „Lidl“ investicijų Lietuvoje dydį – nuo 500 iki 700 mln. litų.

Birutė Slavinskienė

Tauragės kurjeris

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų