REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiąnakt „adidas“ Rio de Žaneire pristatė oficialų 2014 metų FIFA Pasaulio futbolo čempionato kamuolį „Brazucą”. Karnavalo spalvomis išsiskiriantį kamuolį jau išbandė ir testavo daugiau nei 600 žaidėjų visame pasaulyje, o pavadinimą jam pirmą kartą rinko patys futbolo fanai.

REKLAMA
REKLAMA

Vardą „Brazuca“ praėjusių metų rugsėjį kamuoliui suteikė milijonas Brazilijos futbolo aistruolių. Neformalioje kalboje terminas „brazuca“ reiškia „braziliškas“ ir apibrėžia šios šalies gyvenimo būdą, nuo kurio neatsiejamas futbolas. Kamuolio spalvos ir juostelių dizainas ant „Brazucos“ dalių simbolizuoja tradicines „norų apyrankes“, kurios Brazilijoje labai populiarios.

REKLAMA

Išbandė ir Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai

„Brazuca“ tapo daugiausia iki šiol testuotu Pasaulio futbolo čempionato kamuoliu. „adidas“ jo bandymams skyrė dvejus su puse metų, kuomet daugiau nei 600 geriausių pasaulio žaidėjų ir 30 komandų iš dešimties šalių teikė atsiliepimus apie kamuolį. „Brazuca“ išbandė „AC Milan“, Miuncheno „Bayern“, „Palmeiras“ ir „Fluminese“ klubai, futbolo žvaigždės Leo Messi, Ikeras Casillas, Bastianas Schweinsteigeris ir Zinedinas Zidanas.

REKLAMA
REKLAMA

Futbolo žiūrovai jau turėjo galimybę pamatyti testuojamą „Brazucą“, tiesa, kitokio dizaino. Kamuolys buvo naudojamas FIFA U20 Pasaulio čempionate ir draugiškame mače tarp Švedijos ir Argentinos 2013 metų vasarį.

„Brazuca“ gerus įspūdžius paliko ir šių metų gruodžio pradžioje kamuolį išbandžiusiems Panevėžio futbolo klubo „Ekranas” puolėjui Arsenij Buinickij, saugui Tomui Dapkui ir vartininkui Kornelijui Timofejevui. „Kamuolį lengva valdyti, galima išlaikyti tą patį tempą spurtuojant. Taip pat jis patikimas ir stabilus – po smūgio skrieja ten kur turi skrieti, nekeičia krypties, sukasi gerai“, – įspūdžiais dalijosi A. Buinickij, rezultatyviausias šio sezono „Ekrano“ žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su „Brazuca“, nepaisant smūgio tipo, galiu numatyti, į kurią pusę lėks kamuolys, todėl jis man tikrai patiko. Taip pat kamuolys gerai „limpa“ prie pirštinių, be to, įdomios formos paviršiaus dalys“, – pasakojo Panevėžio „Ekrano“ vartininkas Kornelijus Timofejevas.

Panaudojo pasiteisinusias technologijas

Kamuolio „Brazuca“ kamera ir korpusas yra identiški „adidas“ kamuoliams „Tango 12“ (UEFA Europos futbolo čempionatas 2012), „Cafusa“ (FIFA Konfederacijų taurė 2013) ir populiariam UEFA Čempionų lygos kamuoliui. Visgi „Brazuca“ išsiskiria šešiomis identiškomis kamuolio paviršiaus dalimis, kurių dizainą įkvėpė Amazonės upės vingiai Brazilijoje. Pagal patvirtintus FIFA reikalavimus „Brazucos“ kamuolys sveria 437 gramus, atšoka 134 cm, o jo apimtis siekia 69 centimetrus.

REKLAMA

„Brazucos“ pristatymas Brazilijoje pradeda naują, 2014 metų FIFA Pasaulio futbolo čempionatui skirtą „adidas“ kampaniją, kurios metu bendrovė numato pristatyti septynių rinktinių pasaulio futbolo čempionato aprangas ir braziliškos temos „Samba“ batelių kolekciją.

Pratęsė susitarimą dėl kamuolių kūrimo

Nuo 1970 metų „adidas“ kūrė kamuolius kiekvienam FIFA pasaulio futbolo čempionatui. „Brazuca“ bus dvyliktas oficialus turnyro kamuolys. Be to, lapkričio pabaigoje FIFA ir „adidas“ pratęsė partnerystę dėl kamuolių kūrimo ir tiekimo iki 2030 metų.

REKLAMA

Nekantriai laukiantys Pasaulio futbolo čempionato ar norintys sužinoti daugiau apie „adidas Football“ veiklas, gali užsukti į www.facebook.com/adidasfootball arba „Twitter“ tinkle @adidasfootball . Besidomintys „Brazuca” gali apsilankyti oficialioje kamuolio „Twitter“ paskyroje @brazuca, kur gali sekti pasiruošimą didžiausiai pasaulyje futbolo šventei kamuolio akimis. „Brazuca“ lankysis įvairiose šalyse, susitiks su žaidėjais ir žvaigždėmis bei dalyvaus įspūdinguose futbolui skirtuose renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų