REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvės nuotykiai Kipre: kaip neįprastas darbas išgelbėjo nuo rutinos

Vos gavus mokyklos baigimo atestatą susikrauti lagaminą ir vienų vienai išvykti į puikiu klimatu, tačiau kartu ir nedarbu garsėjančią šalį – skamba beprotiškai? Tik ne dvidešimtmetei Brūnei, kuri gali pasigirti būtent tokia patirtimi, rašo kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Vos baigusi mokyklą ji neskubėjo savęs įsprausti į rėmus ir kartu su bendraamžiais stoti į universitetą ar kolegiją. Mergina norėjo daugiau pakeliauti, susipažinti su pasauliu. Ir kaip pati sako, paragauti ir emigranto duonos. „Tiesiog atsibodo rutina, norėjosi pabėgti iš Lietuvos bent trumpam, pabūti toli nuo visų ir patirti, ką reiškia išgyventi pačiai. Dėl rizikos tikrai nesigailėjau, nes tai geriausias mano nuotykis gyvenime“, - apie jį Brūnė ir sutiko papasakoti.

REKLAMA

Darbą galima rasti ir pirmą dieną „Nebuvau iki galo apsisprendusi, ko noriu iš savęs. Todėl po atestatų teikimo susikroviau lagaminą ir išvykau į Kiprą, Ayia Napa miestą“, - taip paprastai, tačiau intriguojančiai apie savo patirtį prabilo mergina.   Ji tvirtai žinojo, kad nori išvykti būtent į Kiprą ir nė karto dėl tokio savo sprendimo nesigailėjo.

„Mane be galo sužavėjo šios šalies kultūra. Kodėl atsidūriau būtent Kipre? Na, kadangi myliu saulę, jūrą, gerą klimatą, tuo ir patraukė. Dar patiko tas, kad ten retai sutiksi lietuvių, kas yra visiškai kitaip nei kokiame Londone ar Norvegijoje. O Ayia Napa miestą pasirinkau todėl, kad tai kurortinis miestas ir jis niekada nemiega. Čia daug veiklos tiek jaunam, tiek senam, todėl nuobodu niekada nebuvo“, - pasakojo mergina. Anot jos, Kipre situacija nėra tokia baisi, kaip skelbia spauda. Kiekviename restorane ar bare yra reikalingas darbuotojas, todėl darbą nėra sunku gauti, net atvykus pačią pirmą dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Arbatpinigiai – iki 140 litų Kadangi mėgsta bendrauti su žmonėmis ir yra gana komunikabili, Brūnė pasirinko darbą naktiniame klube. Tiesa, kiek netradicinį. Ji dirbo juoko dujų mergaite.

„Darbas pasirodė labai įdomus. Pradžioje sekėsi sunkiai, kadangi vis tik yra šioks toks kalbos barjeras, tačiau neilgai trukus persilaužiau ir pamažu viskas tik gerėjo“, - šyptelėjo mergina. Jos teigimu, jeigu taupai ir daug neišlaidauji, tai kiprietiška alga palyginus su Lietuvos, nėra maža. Brūnei pavyko ir papramogauti, ir susitaupyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Be to, kiekvieną dieną gaudavau arbatpinigių. Aišku, tai labiausiai priklausydavo nuo klientų. Britai yra kiek šiurkštesni, o šveicarai ir rusai – labai dosnūs, ypač jei sužino, kad esi iš Lietuvos“, - patikino mergina. Didžiausia suma, kurią jai pavyko surinkti per vakarą siekė maždaug 40 eurų (beveik 140 litų).

„Kipriečiai yra draugiškesni ir labiau supratingesni lyginant su darbdaviais lietuviais. Tačiau jei tavo darbdavys yra būtent kiprietis arba graikas, o ne imigrantas iš kitos šalies, reikia dirbti sąžiningai ir atiduoti visas savo jėgas. Nes kitaip, jei jiems neįtinka tavo atsidavimas darbui, jie gali tapti neprognozuojami“, - patirtimi dalijosi mergina.  

REKLAMA

Užbūrė Kipro architektūra ir muzika 

Labiausiai Kipre jai patiko architektūra ir muzika. Mergina stebėjosi tuo, kad kiekviena mokykla turi savo privatų mini amfiteatrą.

„Architektūra – išlikę amfiteatrai ir šventyklos – parodo, kokia tai didinga kultūra. Taip pat mane labai sužavėjo muzika. Ji yra labai uždeganti, net šiuolaikinė muzika turi daug folkloro elementų“, - šyptelėjo Brūnė.

Jai Kipras visuomet liks širdyje ne tik dėl architektūros ir muzikos, bet ir dėl šalies klimato, kraštovaizdžio bei ten gyvenančių žmonių. „Kipras – tai šalis, kurioje neegzistuoja praktiškai jokios ribos ir tabu. Gali kad ir nuogas bėgioti gatve ir niekas nepasukios pirštu prie smilkinio. Visi priims tai kaip natūralų dalyką, kuriuo tu išreiški save. Čia keliauja žmonės, kurie nori patirti neišdildomų įspūdžių ir pasimėgauti karštais saulės spinduliais“, - patikino Brūnė.  

REKLAMA

 

Nuostabūs parkai ir vandens pramogos

Mergina pasakojo per metus, praleistus Kipre patyrusi daug įvairių nuotykių, tačiau bene labiausiai jai įsiminė jausmas, kad esi nepriklausomas nuo nieko – gali rengtis, elgtis kaip nori. 

„Tiesiog gali būti savimi, nes niekas kaip Lietuvoje nebadys pirštais ir nekritikuos tavęs už tai, kaip atrodai. Tai vis kitos šalies kultūros pažinimas, atsipalaidavimas ir pabėgimas nuo rūpesčių“, - patikino mergina.

Atvykstantiems į Kiprą ji patarė pamatyti Cape Greco gamtos parką. 

„Nuo aukštų uolų atsiveria puikus vaizdas į jūrą. Taip pat galima išvysti urvus, kuriuose senovėje piratai slėpdavo savo laivus. Ayia Napos mieste yra puikus graikų ir kipriečių tautodailės muziejus, kurį būtina pamatyti visiems, kuriems artima Viduržemio jūros tautų kultūra. Taip pat Kipre galite rasti vieną didžiausių vandens pramogų parkų – „Waterwold", kuris yra sukurtas pagal senovinius graikų mitinius veikėjus. O svarbiausia, čia yra vienas iš švariausių ir gražiausių paplūdimių – „Nissi Beach“, kuriame apstu pramogų ir ramybės zonų. Čia galite patirti, ką reiškia šokinėti nuo aukštų uolų į jūrą, ar paprasčiausiai gulėti ant šilto smėlio ir apie nieką negalvoti“, - trumpam į tuos laikus, kuomet gyveno Kipre mintimis grįžo Brūnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu ji studijuoja interjero dizainą, tačiau net ir sėdėdama auditorijoje nuolat atsimena prabėgusius nuotykių kupinus metus.

„Patobulinau savo užsienio kalbos žinias, išmokau naujo amato, taip pat susipažinau su daug įdomių žmonių“, - patikino mergina ir pasikartojo – tai geriausias nuotykis jos gyvenime. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų