REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio jaunimo iki dvidešimties metų ledo ritulio čempionate Vengrijoje Lietuvos rinktinė antrąją turnyro dieną II-o diviziono A grupės rungtynėse 5:2 (0:2, 3:0, 2:0) nugalėjo Estiją, praneša hockey.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Dvikova priminė pirmąsias rungtynes su Vengrija, tik lietuviai šįkart buvo puolančiųjų vaidmenyje. Pirmajame kėlinyje pasižymėti galėjo kone visų keturių penketų žaidėjai. Savo progų neišnaudojo Danielius Bogdziulis, Danielius Nomanovas, Aimas Fiščevas, Mauras Baltrukonis.

REKLAMA

Tuo tarpu estai sukūrė dvi progas ir abi jas išnaudojo. Iš pradžių Maksimas Puzakovas (13:27, Maksimas Anohinas), vėliau Hindrekas-Ragnaras Russas (16:38, Pavelas Kulakovas) pelnė po įvartį ir estai kiek netikėtai pirmavo 2:0.

Antrajame kėlinyje Lietuvos komanda ir toliau laikėsi savo taktikos ir tai davė vaisių. Žaisdami keturiais penketukais lietuviai vargino varžovus ir toliau kūrė progas, tačiau fantastiškai nesisekė. Bene penkis kartus puolėjai buvo atsidūrę tokioje pozicijoje, kai tik reikėdavo permesti ritulį per vartininką, tačiau sėkmė nusisukdavo.

REKLAMA
REKLAMA

Kėlinio viduryje po varžovų klaidos lietuviai iššoko trise prieš vieną gynėją ir po Danieliaus Nomanovo smūgio metimą pakartojo Mauras Baltrukonis sušvelnins skirtumą iki 1:2 (29:19, D.Nomanovas).

Charakterį pademonstravo Danielius Bogdziulis, kuris komandai žaidžiant mažumoje nepatingėjo persekioti varžovų gynėjus ir po jų bei vartininko klaidos pasiuntė ritulį į tuščius vartus, taip išlygindamas rezultatą (35:21).

Netrukus D.Bogdziulis pasiūlė idealų perdavimą A.Fiščevui, kuris smeigė ritulį į vartus išvesdamas Lietuvą į priekį 3:2 (38:10, D.Bogdziulis, P.Gintautas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir trečiajame kėlinyje Lietuva kūrė begalę progų, tačiau sunkiai ekėsi jas išnaudoti. D.Bogdziulis mažumoje dar kartą buvo pabėgęs nuo varžovų vienas prieš vartininką, tačiau jo nepergudravo.

Vis dėlto pirmasis puolimo trejetas pasiekė savo. Paulius Gintautas padidino komandos persvarą iki dviejų įvarčių (49:28, D.Bogdziulis, A.Fiščevas).

Besibaigiant rungtynėms A.Fiščevas užsidirbo dvi baudos minutes ir netrukus estai pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju. Lietuviai atsilaikė, o priešpaskutinę rungtynių sekundę A.Fiščevas pasiuntė ritulį į tuščius vartus (59:59, D.Bogdziulis). Po rungtynių vyriausiasis rinktinės treneris pripažino, jog komanda pirmajame kėlinyje nežaidė kaip turėtų.

REKLAMA

„Panašu, jog pirmajame kėlinyje tęsėsi rungtynių su Vengrija trečiasis kėlinys. Tik po to, kai rūbinėje pakalbėjome su komanda, atsirado žaidimas ir vaikinai suprato, jog teks kautis iš visų jėgų, dirbti iki rungtynių pabaigos“,- po dvikovos sakė Aigaras Ciprusas.

Geriausiu Lietuvos komandoje buvo pripažintas A.Fiščevas. Paskutiniosiose pirmosios dienos rungtynėse Rumunija 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) įveikė Kroatijos komandą.

II-o diviziono A grupės turnyrinė lentelė po ketvirtųjų čempionato rungtynių (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1. Vengrija 1 1 0 0 5:1 3

2. Olandija 1 1 0 0 4:1 3

3. Lietuva 2 1 0 1 6:7 3

4. Rumunija 1 1 0 0 3:1 0

5. Kroatija 1 0 0 1 1:3 0

6. Estija 2 0 0 2 3:9 0

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų