REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paaiškėjo dešimt geriausių 2013 metų filmų

Sužinokite, kas užėmė pirmą vietą

Kino pasaulyje taip jau yra, kad metų pradžioje žiūrovams dažniausiai pasiūlomi pelai. Tačiau 2013-iesiems artėjant į pabaigą užderėjo grūdų. Kino kritikai dabar tvirtina, kad šie metai pasiūlė kaip reta daug aukšto lygio filmų – nuo „Hobitas: Smogo dykynė“ („The Hobbit: The Desolation of Smaug“) iki pačių mažiausių televizijos žiūrovų mylimiausių animacinių filmukų – „Ledo šalis“ („Frozen“), rašo imdb.com.

Kino pasaulyje taip jau yra, kad metų pradžioje žiūrovams dažniausiai pasiūlomi pelai. Tačiau 2013-iesiems artėjant į pabaigą užderėjo grūdų. Kino kritikai dabar tvirtina, kad šie metai pasiūlė kaip reta daug aukšto lygio filmų – nuo „Hobitas: Smogo dykynė“ („The Hobbit: The Desolation of Smaug“) iki pačių mažiausių televizijos žiūrovų mylimiausių animacinių filmukų – „Ledo šalis“ („Frozen“), rašo imdb.com.

REKLAMA

10. „Toras 2: Tamsos pasaulis“ („Thor: The Dark World“)

Praėjus maždaug metams po įvykių, apie kuriuos pasakojo „Keršytojai“, skandinavų griaustinio dievas Toras (aktorius Chris‘as Hemsworth‘as), sutramdęs ir į Asgardą pargabenęs savo brolį Lokį (Tom‘as Hiddleston‘as), susiduria su nauju pavojumi. Ir ne bet kokiu. Paslaptingas ir labai galingas priešas, senesnis už pačią visatą, grasina sunaikinti Žemę bei visas Devynias Karalystes.

9. „Nimfomanė“ („Nymphomaniac“)

Tai laukinė, tačiau poetiška, ekstravagantiškojo danų režisieriaus Larso Von Triero, erotinė nimfomanės istorija.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltą žiemos vakarą, senas, žavus viengungis Seligmanas gatvėje randa sumuštą merginą. Būdamas geraširdis, vyras merginą parsiveda namo, kad galėtų apžiūrėti jos žaizdas. Tuo tarpu Džo papasakoja Seligmanui savo spalvingo ir, be abejonės, aistringo gyvenimo istoriją.

REKLAMA

8. „Out of the Furnace“

Raselo Beizo gyvenimas nebuvo rožėm klotas. Dienomis jis juodai dirba vietinėje plieno liejykloje, o naktimis rūpinasi sergančiu tėvu. Atrodytų gyvenimą galėtų praskaidrinti iš tarnybos Irake grįžtantis brolis Rodnis, tačiau parvykęs šis įsivelia į vieną iš žiauriausių organizuoto nusikalstamumo organizacijų ir paslaptingai dingsta.

7. „Volstryto vilkas“ („The Wolf of Wall Street“)

„Volstryto vilkas“ – tai tikra istorija paremtas filmas, pasakojantis apie mitais apipintą dešimtojo dešimtmečio Amerikos finansų įžymybę Džordaną Belfortą (akt. Leonardas DiCaprio), kuris pagarsėjo ne tik gebėjimu greitai uždirbti didžiules sumas biržoje, bet ir ne ką menkesniais gabumais jas iššvaistyti.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarėliai, narkotikai ir moterys – pinigų leidimo būdai nesvetimi filmo herojui, tačiau jis žinojo ir labiau pakvaišusių grynųjų deginimo metodų: kad ir surengti tikriausią šokėjų paradą biure sėkmingo sandėrio proga, išgertuves už kelis milijonus dolerių ar tiesiog paleisti šimtines plazdėti pavėjui nuo savo prabangios jachtos denio.

6. „Donžuanas“ („Don Jon“)

Naujajame Džersyje gyvena toks žavus, bet truputį kietakaktis vaikinas Džonas (J. Gordonas-Levittas), kuriam patinka dirbti barmenu, tvarkyti savo butką, lankytis sporto salėje, „kabinti karštas pupytes“ naktiniuose klubuose (todėl draugai jį ir praminė Don Džonu), žiūrėti pornografinius vaizdelius internete ir... kiekvieną sekmadienį išpažinti nuodėmes bažnyčioje (tiesa, kunigo paskirtą atgailą „Tėve mūsų“ ir „Sveika, Marija“ jis sukalba atlikdamas atsispaudimus ar kilnodamas svarmenis sporto salėje). Ir taip kiekvieną savaitę... Žodžiu, Džonas - toks pats vyrukas kaip ir dauguma jo bendraamžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. „Žinių vedėjas 2: legenda tęsiasi “ („Anchorman 2: The Legend Continues“)

Antrojoje filmo dalyje toliau tęsis geriausio San Diego žinių vedėjo Rono Burgundžio ir jo komandos legenda.

4. „Ledo šalis“ („Frozen“)

Arendelo šalyje vyrauja amžina žiema, o jos gyventojai jau nebe prisimena, kada veidą glostė šilti saulės spinduliai. Tačiau sniegas šią šalį dengia ne šiaip sau. Tai merginos vardu Elsa burtai - kadaise nuostabią karalystę, pavertė balta dykyne.

Tačiau drąsuolė Elsos sesuo Ana ryžtasi stoti seseriai skersai kelio ir kartu su netašytu kalniečiu Kristofu, bei šmaikščiu (be)smegeniu Olafu sugrąžinti karštą vasaros saulę. Bet tam jiems teks susidurti su žvarbios žiemos speigais, mistiniais troliais ir kitokio plauko stebuklingais padarais.

REKLAMA

3. „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ („The Hunger Games: Catching Fire“)

Antroji dalis prasidės pagrindinei herojei Katnei ir jos partneriui Pytai grįžtant namo, po pergalės 74-ose Bado žaidynėse. Iškovojus pergalę, jaunuoliai, kaip tikri nugalėtojai, privalo vėl palikti namus ir leistis į "Pergalės turą". Keliaudama per šalį, Katnė pradeda jausti kylančią revoliuciją, tačiau Sostinės valdžia vis dar stipri, o prezidentas Snou jau ruošiasi 75-osioms "Bado žaidynėms" - turnyrui, kuris amžiams gali pakeisti visą Panemą.

2. „Amerikietiška afera“ („American Hustle“)

Amerikietiška afera" pasakoja talentingo sukčiaus Irvingo Rosenfeldo (vaidmeniui keliolika kilogramų svorio prisiauginęs aktorius Christian'as Bale'as) ir šalia jo esančių žmonių istoriją ašuntojo-devintojo praėjusio amžiaus dešimtmečių sandūros Amerikoje. Irvingas kartu su savo meiluže ir nusikaltimų partnere Sidne (akt. Amy Adams) mulkina žmones ir gyvena nerūpestingą gyvenimą, kol vieną dieną jų kelyje pasipainioja FTB agentas Ričis (Bradley'is Cooper'is). Sukčiai gauna pasirinkimą: padėti FTB agentui pasodinti keletą kitų nelegalių veikėjų arba atsisėsti patiems. Pasirinkimas aiškus: Irvingas ir Sidnė tampa FTB informatoriais.

1. „Hobitas: Smogo dykynė“ („The Hobbit: The Desolation of Smaug“)

 Pirmajame filme "Hobitas: nelaukta kelionė" radęs stebuklingąjį žiedą ir kartu su Gendalfu ir Nykštukais sėkmingai įveikęs Ūkanotuosius kalnus, Bilbas tęsia savo kelionę susigrąžinti auksą iš slibino Smogo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų