REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pamatėm Melburną ir jo šimtus jo upėse irkluojančių studentų. Aplankėme Melburno parkus, apžiūrėjome bažnyčių ir pastatų architektūrą. Vėliau užkilome į 88-ąjį „Eureka Tower“ aukštą – aukščiausiąjį Melburno turistams skirtą pastatą…

REKLAMA
REKLAMA

Aštunta diena – Melburnas (pirmadienis)

Ryte šalia hostelio radau labai pigią stovėjimo aikštelę su „Early bird“ akcija už 12 dolerių dienai. Per dieną aplėkėme visą Melburną. Taigi su Ryčiu padarėme ratą aplink miestą su nemokamu traukinuku ir toliau apėjome aplink miestą pėsti. Eidami pamatėme „Melbourne Docklands“ uostą, Melburno parkus, bažnyčias ir jų architektūrą, olimpinį stadioną, botanikos sodą ir jo gėles. Įėjimas į botanikos sodą, beje, yra visiškai nemokamas. Tuomet užkilome į 88-ąjį „Eureka Tower“ aukštą ir pamatėme miestą iš aukštai. Tai yra didžiausias mieste pastatas su apžvalgos aikštele ir restoranu, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA

Tuomet apžiūrėjome senovinę traukinių stotį ir modernaus meno muziejų. Pakeliui radau nebrangią parduotuvę ir prisipirkau nemažai suvenyrų. Taip pat pamatėme tūkstančius irkluotojų „Yarra“ upėje tekančioje aplink Melburno centro pietinę, kur universitetų studentai treniravosi varžyboms. Įdomu buvo stebėti šias treniruotes, ir greta upės dviračiais važiuojančius ir per megafoną komandas rėkiančius trenerius.

Vakare susitikome su dar dviem vietiniais lietuviais studijuojančiais Melburne ir praleidome smagų vakarą Melburno „Docklands“, kur gausu restoranų ir kavinių.

REKLAMA
REKLAMA

Devinta diena – pakeliui į Kanberą

Trečiadienis. Susidūrėme su kuriozu – norint su automobiliu išvažiuoti ne 14 valandą, bet 12 valandą iš „early bird“ stovėjimo aikštelės, privalėjome susimokėti ne 12 dolerių, bet visus 36 doleriu. Kadangi neįvykdėme visų stovėjimo „early bird“ sąlygų – dviem valandom trumpesnis stovėjimas kainavo trigubai brangiau. Norint išvažiuoti iš miesto, turėjome dar sykį pravažiuoti mokamu per miesto centrą einančiu greitkeliu. Tad kainavo dar papildomus 15 AUD. Taigi Melburne, už du sykius – atvykstant ir išvykstant iš miesto – viso vėliau internetu sumokėjau 30 AUD.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Intensyviai ieškojome, kur galėtume nusipirkti aušinimo skysčio. Radome tik užmiesčio „Shell“ degalinėje turinčioje „Coles“ parduotuvę. Beje, aušinimo skystis čia buvo sąlyginai nebrangus – 6 doleriai už 5 litrus. Kaip tuo tarpu du litrai distiliuoto vandens kainavo net 4 dolerius.

Vėl išvažiavome į greitkelį, kuriuo važiavome apie 300 kilometrų link Sidnėjaus, ir tik vėliau išsukome iš kelio link Kanberos. Per dieną jau buvome įveikę apie 400 km, ir išvažiavome į vingiuotus keliukus aplink ežerus. Kelyje link Albury, pamatėme ir Australų „Tado Blindos“ – Ned Kelly mirties vietą.

REKLAMA

Užsukome į vietinį Alburį miestelį šalią kelio papietauti. Beje, priešingai nei JAV, kur „Kebab“ reiškia šašlykus, Australijoje „Kebab“ gali reikšti tą patį ką ir Lietuvoje – „kebabus“. Tiesa, „kebabų“ mes nevalgėme, o pietavome greta esančiame restorane.

Beje, nuo čia iki Sidnėjaus jau buvo likę tik 500 km, EL’as su žmona į Sidnėjų grįžo autobusu, tad paskutines tris kelionės dienas toliau keliavome tik dviese su Ryčiu.

Šalia Albury yra labai didelis „Lake Hume“ ežeras. Kuris buvo suformuotas dirbtinai įrengus užtvanką, kurios statymas užtruko net 17 metų (1919-1936). Tačiau dėl šios užtvankos atsirado įdomus reiškinys fotografijai – tai daugybė po vandeniu esančiu nudžiuvusių medžių. O alpink šį ežerą yra įsikūrę daugybę fermerių, bei yra įrengta ne viena ganykla. Netrukus privažiavome Kosciuškos nacionalinį parką su aukščiausiais kalnais Australijoje, per kuriuos pervažiavę turėjome pasiekti Kanberą. Vakarą pasitikome aukštai kalnuose, sustoję viename iš apžvalgos taškų.

REKLAMA

Kempingą pasiekėme beveik tamsoje. Pats kempingas buvo įsikūręs prie upelio, kalnų sankirtoje, žemumoje. Jame nebuvo jokios patikros – tai sakant buvo „laisvas parkavimas“, o parko naudojimosi mokestį stenduose buvo siūloma susimokėti internetu. Tad iškroviau porą dėžių ant greta buvusio stalo. Meškėnai, ištaikę progą, bandė nugvelbti ant stalo padėtas bulves. Tuomet ant dviejų automobilio langų užmoviau specialias kojines, atlaisvinau bagažinę sunešdamas daiktus ant priekinių sėdynių, ir pagaminau didelę 2 lovą.

Kęstutis Matuliauskas / nuotraukos KGStudio.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų