REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio pabaigoje, prieš pat gražiausias žiemos šventes, į Vilnių iš Briuselio grįžusi žurnalistė Guoda Pečiulytė jau žinojo, kad šįsyk sostinė – ilgalaikė stotelė. Namuose dar daug neišpakuotų daiktų, stalčiuje – skrydžio į Belgiją bilietas, tiesa, į abi puses, mintyse – naujos viršukalnės. Sausio 20-ąją G. Pečiulytė pirmą kartą stos prie „Lietuvos ryto“ televizijos žinių vedėjo stalo.

Gruodžio pabaigoje, prieš pat gražiausias žiemos šventes, į Vilnių iš Briuselio grįžusi žurnalistė Guoda Pečiulytė jau žinojo, kad šįsyk sostinė – ilgalaikė stotelė. Namuose dar daug neišpakuotų daiktų, stalčiuje – skrydžio į Belgiją bilietas, tiesa, į abi puses, mintyse – naujos viršukalnės. Sausio 20-ąją G. Pečiulytė pirmą kartą stos prie „Lietuvos ryto“ televizijos žinių vedėjo stalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusę metų Europos Parlamento Informacijos skyriuje Strasbūre stažuotę atlikusi žurnalistė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu tapo „Lietuvos ryto“ korespondente Briuselyje. Naujienas iš Europos politinio lopšio ne kartą ji pranešė ir „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovams. Parodžiusi profesionalumą ir išradingumą, iš televizijos Žinių tarnybos vadovo Edgaro Kiškio ji sulaukė kvietimo darbą tęsti tiesioginiame eteryje Lietuvoje.

REKLAMA

„Guoda nuoširdi, paprasta, visuomet šypsosi ir turi geros nuotaikos dozę. Tačiau kartu ji gali būti ir rimta. Guoda tokia, kokios reikia „Lietuvos ryto“ televizijos žinių žiūrovams, – aiškina E. Kiškis ir pabrėžia, kad bandymai, kaip ir tikėtasi, vyko puikiai, todėl laidų vedėjos profesionalumu abejoti neverta. – Dirbdama Briuselyje, Guoda nuolat palaikė ryšį su Žinių tarnybos komanda, tad kolegoms ji puikiai pažįstama.“

REKLAMA
REKLAMA

Pati Guoda apie bandymus vesti žinias atsiliepia atsargiai: „Pavyko neblogai. Matau klaidas, bet tam ir yra bandymai, kad jas taisyčiau. O rengti reportažus iš Briuselio man labai patiko. Reportažų, turbūt kaip ir filmų, kūrimas turi daug magijos.“

G. Pečiulytė televizijos žinias skaitys darbo dienomis ir savaitgaliais. Jos debiutas tiesioginiame „Lietuvos ryto“ televizijos žinių eteryje – sausio 20 dieną, pirmadienį, 16.00 val. Tarnybos vadovas neatmeta galimybės, kad televizijos žiūrovai Guodą išvys ir kitose laidose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie „Lietuvos ryto“ televizijos komandos prisidėjusi žinių vedėja sutiko trumpai papasakoti apie televiziją, santykį su Lietuva, kolegas žurnalistus ir slaptas, tačiau mėgstamas tradicijas.

– Televizija. Kas ji tau?

– Mano namuose televizija – fonas. Nesu ta, kuri giriasi jos nežiūrinti. Profesine prasme televizija yra malonaus jaudulio, iššūkių ir sveiko adrenalino šaltinis. Taip, kartais slegia viešumo prieskonis...

– Mėgstamiausia televizijos laida?

– Žiūriu visų lietuviškų kanalų žinias. Gyvendama Prancūzijoje ir Belgijoje, pamėgau prancūzų visuomeninio kanalo „France 2“ šeštadienio vakaro pokalbių laidą „On n'est pas couché“ („Mes dar nemiegame“). Man patinka laidos sumanymas, o dar labiau – jos vedėjas.

REKLAMA

– Kodėl?

– Tai keletą valandų trunkanti pokalbių laida, kurios svečiai: politikai, menininkai, visuomenės veikėjai, o temų įvairovė – nuo naujausių skandalų iki šviežiausių knygų. Laida dinamiška, o vedėjas turi puikų humoro jausmą.

– Ar turi autoritetą?

– Kartą vienas kolega palinkėjo būti Edmundu Jakilaičiu. Atsakiau, kad nesu ir nebūsiu, nors pasimokyti iš Edmundo tikrai yra ko. Jis – vienas iš nedaugelio žurnalistų, išdrįstančių paklausti paprastų, bet įdomių dalykų. Pavyzdžiui, auksinės čempionės Rūtos Meilutytės apie grybšnių skaičių plaukiant aukso link. Atrodo, elementaru, bet ne kiekvienas to paklaustų.

REKLAMA

– Kokia knyga šiuo metu guli ant naktinio stalelio?

– Umberto Eco „Prahos kapinės“. Didžioji dalis knygų, kurias noriu perskaityti, dar dėžėse, kartu su manimi ką tik parvykusiose iš Briuselio.

– Pirmosios slaptos tradicijos, grįžus į Lietuvą?

– Iš oro uosto grįždama namo važiavau ilgesniu keliu: aplankydama Vilniaus senamiestį, prasukdama pro Katedros aikštę. Labai pasiilgau savo miesto.

– Kur tave dažniausiai galima sutikti?

– Namuose.

– Lietuva. Kas ji tau?

– Komfortas! Kai šeima, draugai, artimieji nutolę vos per 10 minučių kelio ar nebrangų telefono skambutį, gyventi kur kas smagiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar stebi buvusios kolegės Eglės Daugėlaitės karjerą eteryje?

– Ji tapo žavia savimi pasitikinčia televizijos laidų vedėja, prisijaukinusia ne tik rytinės laidos, bet ir kitų projektų eterį.

– Ar esi anksčiau bendravusi su „Lietuvos ryto“ televizijos vadovu Linu Ryškumi?

– Kartą jis svečiavosi laidoje „Labas rytas“. Linas buvo puikus, malonus pašnekovas. Tik niekaip neprisimenu, kokia buvo mūsų pokalbio tema!

„Lietuvos ryto“ televizija – kitokia televizija. Eteryje – per 30 informacinių ir publicistinių laidų. Jas kuria ryškiausi, abejingų nepaliekantys žurnalistai bei nuomonių laidų kūrėjai: Daiva Žeimytė, Marius Jančius, Andrius Kavaliauskas, Rūta Janutienė, Aušra Kilkuvienė, Arnas Klivečka, Kristupas Krivickas, Timūras Augucevičius ir kiti.

Autorinių „Lietuvos ryto“ televizijos laidų vidutinis žiūrimumas, TNS LT duomenimis, pasiekė 6,6 proc. ir yra daugiau nei du kartus didesnis, negu buvo 2012 m. (3,1 proc.). Tarp miestų žiūrovų, kurių pajamos didesnės už vidutines, žiūrimumas taip pat išaugo dvigubai – iki 8 proc. pernai nuo užpernykščių 4 proc.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų