REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraeliečiai sekmadienį reiškia paskutinę pagarbą Arieliui Sharonui (Arieliui Šaronui), kurio prieštaringai vertinamas gyvenimas kelia ir susižavėjimą, ir pasibjaurėjimą, ir kurio mirtis sukėlė emocingas reakcijas net po aštuonerių jo komos metų.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelyje vadinamas kariuomenės didvyriu, užsienyje pripažįstamas pragmatišku politiku, o palestiniečių ir arabų pasaulio nekenčiamas kaip kraugeriškas nusikaltėlis, buvęs premjeras A.Sharonas tikrai buvo skaldanti figūra.

REKLAMA

Tačiau įvairiausių pažiūrų izraeliečiai pripažįsta jį svarbia figūra savo šalies istorijoje. Šiam 85 metų stambaus sudėjimo valstybininkui šeštadienį mirus, prezidentas Shimonas Peresas (Šimonas Peresas) liko paskutinis gyvas iš žydų valstybės kūrėjų.

Prieš pirmadienio laidotuves A.Sharonas sekmadienį bus pašarvotas Knesete (parlamente), nuo 10 val. Grinvičo (12 val. Lietuvos) laiku iki 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku, kad visuomenė galėtų pareikšti velioniui paskutinę pagarbą, pranešė premjero biuras.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį ryte karstas iš Crifino karinės bazės buvo išvežtas į Jeruzalę. Prieš pat visuomenės atsisveikinimo su velioniu pradžią A.Sharonui pagarbą turi pareikšti Sh.Peresas, kuris padės vainiką.

A.Sharonas pirmadienį po pietų, po karinės ceremonijos, bus palaidotas savo rančoje Negevo dykumoje Pietų Izraelyje.

Pasaulio lyderiai reiškia užuojautą dėl A.Sharono mirties ir prisimena šį prieštaringai vertinamą veikėją atsargiais diplomatiškais žodžiais.

Pirmadienį ryte, per specialią ceremoniją Knesete, Vašingtonui atstovaus JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi ir kitų pasaulio lyderių dalyvavimo – laukiama Vokietijos užsienio reikalų ministro Franko-Walterio Steinmeierio (Franko Valterio Šteinmejerio), darbą baigiančio Čekijos premjero Jiri Rusnoko (Jiržio Rusnoko), „Ketverto“ Artimiesiems Rytams pasiuntinio Tony Blairo (Tonio Blero), diplomatų iš Ispanijos, Rusijos ir Kanados.

Tuo tarpu palestiniečiai sveikino naujienas apie A.Sharono mirtį, kurios išprovokavo linksmybes Gazos Ruože.

Šią palestiniečių teritoriją valdantis islamistų judėjimas „Hamas“ pareiškė, kad tai yra „istorinis momentas“, žymintis „nusikaltėlio, kurio rankos yra suteptos palestiniečių krauju, dingimą“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų