REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionių tinklalapis Makalius.lt gavo laišką nuo skaitytojo Juliaus, kuris papasakojo apie savo kelionę į Bergamo bei Leko miestelius. Sužinokite, ką per tris dienas galima nuveikti  Italijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Noriu pasidalinti šiltais įspūdžiais – kaip nuostabiai ir pigiai tris dienas praleidau Bergame ir šalia jo esančiame Leko (it. Lecco) miestelyje prie Komo (it. Como) ežero. Gruodžio 9 d. išskridau į Bergamą, po poros valandų trukusio skrydžio atsidūriau tikroje Italijoje. Pirmąją naktį praleidau oro uoste su daugybe kitų keliautojų. Ankstų rytą, naudodamasis navigacija, apie 5 km pėdinauiki miesto traukinių stoties, kur įsigijau bilietą į Leko, kuris kainavo 3,45 Eur į vieną pusę. Kelionė truko apie valandą. Leko – tai nedidelis miestelis įsikūręs Komo ežero pakrantėje ir apsuptas žavingų Alpių kalnų. Gyvenau iš anksto rezervuotame kambaryje, kuris kainavo 100 Lt nakčiai. Pirmąją dieną apvaikštinėjau miestelį, o kitą – kėliausi į kalnus. Iš miesto iki funikulieriaus veža viešasis transportas Nr. 5, kaina 1,5 euro. Funikulieriaus kaina 8,5 euro į abi puses, kelia kas pusvalandį.

REKLAMA

Pakilus į 1300 m aukštį galima pasivaikščioti, aplankyti panoramines aikšteles arba kopti savo jėgomis aukščiau į kalnus. Beveik visą savo keliones laiką praleidau kalnuose. Beje, čia yra kelios kavinės, o žiemą veikia slidinėjimo trasos.

Leko, manau, skirtas pasiilgusiems gamtos, sporto, šiek tiek adrenalino… Plaukiojimas po ežerą su valtimi ar baidare, kopimai į kalnus ir slidinėjimas – tai šio miestelio arkliukas. O jeigu norisi kažko romantiškai itališko – vakarais galima vaikštinėti miestelio pakrantėmis ir grožėtis ežero ir kalnų vaizdais.  Kitą dieną paskyriau lauktuvių pirkimui, porą valandų praleidau Bergamo mieste. Pačiame Bergamo centre žiemą vyksta Kalėdinė mugė, kurioje ir vaikštinėjau laisvu laiku, aplankiau kelis parkus. Kelionę kiek apsunkino kalbos barjeras – anglų kalba čia tikrai nėra populiari ar plačiai naudojama.

REKLAMA
REKLAMA

Bergamas – tai stotelė, iš kurios visi pajuda susipažinti su Italija. Iš Bergamo važiuoja traukiniai įvairiausiomis kryptimis – Milanas, Leko ir kt. nuo Bergamo nutolę apie 40 km spinduliu. Labiausiai patiko gamta, kalnai, Leko miestelis ant nuostabaus grožio ežero kranto. Paskaičiuokim… Skrydžiai – 150 Lt, nakvynė – 100 Lt, transporto išlaidos – apie 70 Lt ir maistas – 80 Lt. Viso išleidau apie 400 Lt. Smagių kelionių!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų